Local

Care este starea bebelușului opărit cu supă și transferat la Iași

Publicat: 14 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care este starea bebelușului opărit cu supă și transferat la Iași
Un bebeluș a fost opărit pe jumătate din corp și a fost transferat la Iași

Starea copilului care a fost opărit cu supă și care a fost transferat la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași este una stabilă din punct de vedere hemodinamic, anunță medicii. Bebelușul a fost transferat de urgență la spitalul din Iași unde medicii îl au în grijă.

Vă aducem aminte faptul că un copil în vârstă de un an a fost opărit, pe jumătate de corp, cu supă. Incidentul s-a produs după ce mama micuțului a vărsat, din greșeală, oală cu lichidul fierbinte.

Starea copilului care a fost opărit cu supă și a fost transferat la Iași este stabilă

Conform dr. Sidonia Susanu, copilul este stabil din punct de vedere hemodinamic dar este în continuare intubat și ventilat mecanic. Joi, bebelușul va fi supus unei noi intervenții medicale:

Copilul este stabil hemodinamic, în continuare intubat şi ventilat mecanic. În cursul zilei de mâine va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale. Reevaluarea leziunilor de arsură şi aprecierea oportunităţii exciziei şi grefării zonelor de arsură. a explicat. dr. Sidonia Susanu.

În momentul în care pacientul a ajuns, prin transfer, la unitatea medicală din Iași, medicii au explicat faptul că are arsuri pe aproximativ 43% din suprafața corporală. La acel moment, pacientul a fost trimis direct la secția de Terapie Intenivă unde a primit tratament de suport al funcțiilor vitale. Medicii au declarat faptul că speră într-o evoluție favorabilă și că vor efectua mai multe intervenții chirurgicale în acest sens.  Bebelușul prezenta arsuri de gradul II și III pe extremitate cefalică, trunchi, membre superioare

Adauga un comentariu