Local

Care este starea de sănătate a IPS Pimen ! Prof. dr. Diana Cimpoeșu explică cum s-a realizat transferul

Publicat: 21 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care este starea de sănătate a IPS Pimen  Prof. dr. Diana Cimpoeșu explică cum s-a realizat transferul

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a explicat detaliile referitoare la transferul lui ÎPS Pimen de la Suceava la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.

”Am primit un apel pentru transferul a doi pacienţi către Institutul Matei Balş din Capitală. Cei doi pacienţi se aflau la Terapie Intensivă fiind confirmaţi pozitiv cu infectarea cu COVID-19. Un pacient se afla în ventilaţie mecanică, cel de 47 de ani, iar al doile pacient în vârstă de 90 de ani se afla pe oxigeno-terapie şi a fost conştient pe tot traseul. Pentru deplasare s-a folosit un elicopter SMURD Iaşi împreună cu doi medici şi doi asistenţi de la SMURD Iaşi. Pe timpul transportului, ambii pacienţi au fost stabili. Sperăm că evoluţia celor doi pacienţi să fie una favorabilă. A fost o misiune de noapte, o misiune dificilă.

Un eveniment ce s-a întâmplat în contextul numeroşilor pacienţi internaţi la Suceava. Noi i-am ajutat pe colegii din Suceava şi îi vom ajuta. Pacientul în care era intubat şi ventilat mecanic, căile acestuia erau închise, circuitul este unul închis pentru a nu se permite contaminarea, ambii pacienţi au fost echipaţi adecvat pentru transport. Colegii mei au folosit un echipament complet pentru asemenea situaţii. Numărul pacienţilor din Suceava este unul mare, este posibil să mai fie nevoie de transfer. Am mai făcut tranporturi, dar pe cale rutieră pentru că în elicopterul la care aveam acces nu se puteau lua măsuri de protecţie în totalitate, e dificil, iar elicopterul mare era plecat într-o misiune în vestul ţării. Acum acesta a revenit şi am putut face acest transfer.” a menţionat prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iaşi.

Adauga un comentariu