Actualitate

Care este starea de sănătate a pacienților transferați de la Institutul “Matei Balș”: Șase sunt în stare gravă!

Publicat: 03 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care este starea de sănătate a pacienților transferați de la Institutul Matei Balș Șase sunt în stare gravă
Mai multe persoane au decedat în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș“

Ministerul Sănătății a anunțat care este starea de sănătate a pacienților transferați de la Institutul “Matei Balș”.

Șase pacienţi dintre cei care au fost transferaţi după incendiul de la Institutul “Matei Balş” în alte unităţi medicale sunt în stare gravă. Aceștia sunt internați pe secțiile ATI ale mai multor spitale din Capitală, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății.

Starea de sănătate a pacienților transferați de la Institutul “Matei Balș”

Potrivit ministerului, situaţia pacienţilor transferaţi de la “Matei Balş” este următoarea:

– Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din București: 10 pacienți în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021)

– Spitalul Universitar de Urgență din București: 3 pacienți. 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienți stabil

– Spitalul Universitar de Urgență “Elias” din București: 4 pacienți în stare stabilă

– Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București: 6 pacienți. 2 pacienți în stare gravă (ATI), 4 pacienți în stare stabilă

– Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon” din București: 3 pacienți în stare stabilă (ATI)

– Spitalul Militar Central din București: 2 pacienți. SMC: 2 pacienți în secția ATI, ambii în stare gravă, intubați. ROL2: toți pacienții au fost externați.

– Spitalul “Witting” din București: 2 pacienți, stare stabilă.

– Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București: 4 pacienți. 3 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în secția ATI, intubat.

– Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de astăzi.

– Spitalul Monza din București: 3 pacienți în stare stabilă.

11 persoane au decedat în urma incendiului de la “Matei Balș”

Numărul persoanelor care au murit în urma incendiului de la Institutul “Matei Balș” a ajuns miercuri, 3 februarie, la 11. Ultima persoană care a pierdut lupta pentru viață este o pacientă în vârstă de 84 de ani, transferată, în urma tragediei, pe secția ATI a Spitalului Universitar “Elias”.

Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități. Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Incendiul de la Institutul „Matei Balș“

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă, 29 ianuarie, într-un corp de clădire al Institutului „Matei Balş“. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.

În cursul zilei de vineri, la ora 5.05 s-a primit un apel la numărul unic de urgenţă prin care anunţa producerea unui incendiu la Institutul Matei Balș. La 8 minute de la apelul la 112 la faţa locului a ajuns un echipaj de prima ajutor şi un echipaj al pompierilor SMURD. La 1 minut după ce au ajuns, personalul a constatat că este necesară activarea planului roşu de intervenţie.

La faţa locului au ajuns toate echipajele de intervenţie disponibile la acea oră. Raed Arafat, coordonatorul SMURD și secretar de stat în MAI a afirmat la acea dată că nu există o certitudine de la ce a pornit incendiul.

Iniţial s-a vorbit despre 3 decese, pompierii descoperind cadavrele carbonizate a celor trei persoane. După câteva zeci de minute, un al patrulea deces s-a produs. Vorbim despre o persoană care nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de medicii ajunşi la faţa locului. Ulterior a mai fost găsită o persoană decedată. După transferul pacienților la spitalele din București, s-au înregistrat alte decese.

Adauga un comentariu