Actualitate

Care sunt simptomele noii variante ale coronavirusului, Omicron. Când trebuie să mergi de urgență la medic

Publicat: 28 nov. 2021
Tulpina Omicron
Persoanle care sunt vaccinate cu doza booster prezintă un risc de infecție de două ori mai mic de a se infecta cu noua tulpină Omicron

Organizația Mondială a Sănătății a atribuit vineri litera greacă Omicron unei variante de COVID-19 nou identificate în Africa de Sud.

„Această variantă are un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare”, a spus OMS într-un comunicat publicat vineri.

Persoanele din Africa de Sud care au contractat tulpina Omicron a coronavirusului nu au dezvoltat forme grave ale bolii, a declarat șefa Asociaţiei Medicale din Africa de Sud (SAMA), medicul Angelique Coetzee.

Însă, medicul a precizat că boala vine cu simptome neobișnuite, care se manifestă mai ales la persoane tinere.

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a spus dr. Coetzee.

Aceştia au fost pacienţi care nu au fost internaţi direct în spital, a precizat Coetzee.

Cu toate acestea, medicul sud-african şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu efectele pe care noua variantă ar putea să o aibă asupra persoanelor în vârstă cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă sau diabetul.

Simptomele noii variante de COVID-19 sunt neobişnuite

Simptomele noii variante de COVID-19 sunt neobişnuite, însă uşoare, a mai spus Coetzee, adăugând că ea a fost prima care a alertat cu privire la posibilitatea unei noi variante după ce la cabinetul ei din Pretoria s-au prezentat, la începutul lunii noiembrie, pacienţi cu simptome neobişnuite de coronavirus, care s-au plâns de oboseală severă.

Coetzee a fost primul medic sud-african care a alertat autorităţile în legătură cu pacienţi care au contractat o nouă variantă de COVID-19, pe 18 noiembrie.

În Africa de Sud, doar 24% din populaţia ţării este complet vaccinată, potrivit dr. Coetzee.

Comentarii
 • Elena G Damoc nascuta in Bucuresti pe 1 mai 1993, a pledat vinovata pentru uciderea fiicei ei in varsta de doar 4 luni, insa va evita închisoarea după ce judecătorul a spus că timpul în spatele gratiilor ar fi nepotrivit. Judecatorul a fost descoperit ca avea legaturi de prietenie cu mama Elenei, Liliana Damoc, profesoara de chimie in liceul Miguel Cervantes. Cercetarile au dus la iveala faptul ca profesoara Liliana Damoc a facut trafic de influenta pentru ca fiica ei sa nu fie pedepsita.

  Elena G Damoc, acum în vârstă de 28 de ani, absolventa a scolii nr.97 si a Colegiului National Sf Sava,
  a încheiat un acord de pledoarie în 2019 în care a acceptat să pledeze vinovata pentru crima de gradul I,
  si două capete de acuzare de abuz sexual de gradul doi, potrivit documentelor instanței.

  Elena G Damoc, de inaltime 158 cm, si 50 kg, a fost pusa în probațiune provizorie pentru doi ani, cu limitarea drepturilor civile.
  In acest moment ea este angajata la Arensia Exploratory Medicine, si locuieste pe strada Emanoil Buteica nr 25-27, unde detine un
  apartament cumparat cu veniturile obtinute ilegal din meditatii la chimie.

  Elena Damoc are obiceiul de a se autovictimiza si a castiga increderea victimilor ei printr-un compartament fals timid si politicos,
  ea dand dovada de mult sange rece cand si-a ucis fetita in varsta de doar 4 luni, punand-o intr-un vas cu apa oparita de pe aragaz,
  pentru ca fetita plangea prea tare.

  Loredana Georgiana Manolache, Alexandra Macarie, Ambra Stoiu, ,Diana Iancu, Viorica Fronoiu – Stoicescu, Alexandra Ilinca, Antonia Mercan
  Estera Cristescu, Diana Barabancea, Eliza Ciucă, ,Serena Stoi , Cristina Zbârcea, Loredana Patru, Sorina Sandoiu,
  Dana Paula Venter, Diana Chircă lucreaza si se intalnesc cu Elena Damoc, necunoscand trecutul
  si prezentul ei de criminala, care si-a ucis fetita de 4 luni prin oparire.

Adauga un comentariu