Sport

Careul de ași UEFA Champions League 2020. Cuplaj Leipzig- PSG și Bayern- Lyon pentru marele trofeu de la Lisabona

Publicat: 17 aug. 2020
Semifinalele UEFA Champions League 2020 vor cupla patru echipe din două țări pentru marea finală de la Lisabona din 23 august
Cum arată careul de ași UEFA Champions League 2020 pentru marele trofeu de la Lisabona

UEFA Champions League 2020 a ajuns în stadiul semifinalelor. Pentru marea finală de la Lisabona se vor înfrunta două echipe din Franța și două din Germania, partidele urmând a avea loc în câte o singură manșă pe teren neutru. După surprizele din sferturile de finală ale celei mai importante competiții europene intercluburi, partidele din această săptămână, Leipzig- PSG și Bayern- Lyon, vor decide marea câștigătoare a trofeului în finala care se va disputa duminică, 23 august 2020

Cea mai importantă competiție europeană intercluburi, UEFA Champions League 2020, a ajuns în stadiul semifinalelor. Pentru marea finală de la Lisabona de duminică, 23 august 2020, se vor înfrunta două echipe din Franța și două din Germania. Partidele Leipzig- PSG și Bayern- Lyon vor avea loc în câte o singură manșă pe teren neutru. După surprizele din sferturile de finală ale celei mai importante competiții europene intercluburi, partidele din această săptămână vor decide marea câștigătoare a trofeului

Semifinale de foc UEFA Champions League 2020. Iată ce echipe se vor înfrunta în semifinalele competiției

Pentru finala de la Lisabona se vor înfrunta în semifinalele UEFA Champions League 2020 într-o singură manșă RB Leipzig (Germania)- Paris Saint Germain (Franța), dar și Bayen Munchen (Germania)- Olympique Lyon (Franța). Ambele partide se vor disputa în Portugalia, mai precis în Lisabona. Partida dintre Leipzig și PSD se va disputa pe arena Estadio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabona. Meciul se va disputa mâine, 18 august, cu începere de la ora 22:00. Partida dintre Bayern Munchen și Olympique Lyon se va disputa pe arena Estadio Jose Alvalade, casa echipei Sporting Lisabona, miercuri, 19 august, ora 22:00.

Semifinalele Ligii Campionilor 2020 pentru marea finală de la Lisabona

RD Leipzig va înfrunta PSG pentru un loc în marea finală. Echipa din Germania a trecut în sferturile UEFA Champions League 2020 de Atletico Madrid cu scorul de 2-1. Nemții sunt marea surpriză a acestor semifinale. Leipzig s-a clasat pe locul 3 în clasamentul final din Bundesliga după campioana Bayern Munchen și vicecampioana Borussia Dortmund, obținând biletele pentru următorul sezon al Ligii Campionilor la fotbal. De partea celaltă, PSG a câștigat un nou titlu de campioană în Franța după ce competiția a fost înghețată din cauza pandemiei COVID-19. Campioana Franței avea oricum 12 puncte peste Olympique Marseille, ocupanta poziției secunde, chiar dacă mai erau de disputat zece etape din campionatul regulat. În aceste condiții, meciul se anunță unul spectaculos, partida fiind deschisă oricăui rezultat.

Bayern Munchen, marea favorită pentru trofelul Ligii din sezonul 2019-2020 al UCL

Cea de a doua semifinală a UEFA Champions League 2020 se va disputa între Bayen Munchen și Olympique Lyon. Bayern vine în semifinalele Ligii cu un moral execelent după ce a zdrobit Barcelona cu un incredibil 8-2 în sferturile de finală ale competiției. Bavarezii par marii favoriți la câștigarea troferului din acest an, în condițiile în care au cel mai închegat lot și au venit și cu moralul câștigării unui nou campionat în Bundesliga.

De partea cealaltă, Lyon vine în semifinale după ce a reușit o victorie de senzație cu Manchester City (scor 3-1). Lyonezii, la care activează și tricolorul Ciprian Tătărușanu, nu mai au nimic de pierdut. Francezii au încheiat sezonul din Ligue 1 pe locul 7 în afara cupelor europene și nici nu au reușit să-și mai adjudece vreun alt trofeu intern.
Aceasta este cea de a doua semifinală din istoria lui Lyon, după cea jucată în 2010. Atunci, francezii pierdeau tot cu Bayern Munchen, 0-1 în deplasare și 0-3 acasă.

Adauga un comentariu