National

Carmen Satran a primit o veste de ultimă oră în închisoare! Studenta criminală de la Timișoara a fost eliberată condiționat 

Publicat: 08 aug. 2022
Carmen Stratan in sala de judecata
Carmen Stratan a fost eliberata conditionat

Judecătorii au considerat că, Carmen Satran a făcut destulă pușcărie din condamnarea de 19 ani și 8 luni, așa că au dispus ca aceasta să devină contribuabil la bugetul de stat, pentru pensiile speciale, potrivit spynews.ro.

„Admite propunerea formulată de comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi, în consecinţă: 1. Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. 2.

Atrage atenţia condamnatei că, în cazul în care va comite o nouă infracţiune, se poate dispune revocarea liberării condiţionate. 3. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. 4. Stabileşte suma de 313 lei reprezentînd onorar pentru avocatul din oficiu, care se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, domnului avocat Şinca Radu-Teodor. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea sentinţei la dispoziţia intimatei şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 01.08.2022”, au decis magistrații.

Carmen Satran a fost eliberată condiționat

Carmen Satran a fost condamnată pentru o crimă odioasă în 2009, în care un bărbat de 65 de ani, de etnie romă, din Timişoara, pe nume Trifu Schrott, a fost ucis cu 50 de lovituri de cuțit, iar cadavrul lui a fost apoi tranșat.

Crima a fost săvârșită împreună cu iubitul ei, Raul Sergiu Florea, iar conflictul ar fi pornit de la bani, după ce tânără a oferit servicii sexuale victimei, iar bărbatul a refuzat să plătească.

Victima, Raul Sergiu Florea, făcea parte din comitetul romilor care se ocupa de judecata țigănească.

Detalii sinistre din ancheta studenților criminali

Pedeapsa primită de tineri este mult mai mică decât cea cerută de familia victimei. Rudele sale au cerut 120.000 de euro daune. Au primit doar 40. Pedeapsa aceasta nu a fost pentru Sergiu și Carmen, ci pentru părinții lor, ca o a doua lovitură.

Au fost nevoiți să achite, mai ales știind că dacă nu o vor face autoritățile le vor confisca tot. Tot în acel punct al situației, avocații cereau achitarea sau scăderea pedepsei la 16 ani și că infracțiunea de omor să fie schimbată în cea de tâlhărie urmată de moartea victimei sau omor calificat. Instanța a refuzat.

În vara anului 2009, cadavrul tranșat al unui bărbat a fost găsit într-o mașină parcată în fața unui cămin studențesc din Timișoara. Era vorba de liderul comunității etnicilor romi din zonă. Procurorii au scos la iveală faptul că acesta fusese omorât și tranșat de doi studenți în anul întâi de Medicină. Totul a pornit de la un anunț publicat de victimă. Unul dintre cei doi inculpați l-a contactat pe bărbat pentru a-i stabili o întâlnire cu iubita sa.

Aceștia s-au întâlnit în camera de cămin. Nu s-au înțeles cu privire la suma de bani pe care victima urma să i-o plătească inculpatei pentru prestațiile sexuale ale acesteia. Astfel, bărbatul a fost înjunghiat de 50 de ori cu un cuțit de vânătoare. Inițial, cei doi s-au acuzat reciproc de uciderea acestuia.

Din declarațiile celor doi, însă, a rezultat că împreună l-au tranșat și că fiecare a tăiat câte un picior al victimei, apoi l-au împachetat într-o geantă și în pungi. Ei au vrut să scape de cadavru, dar administratorul căminului i-a văzut în timp ce cărau valiza la mașină. „Am văzut picături de sânge și o fată speriată care tot își căuta prietenul. Băiatul trăgea cadavrul”, spunea administratorul.
Comentarii
 • „Victima, Raul Sergiu Florea, făcea parte din comitetul romilor care se ocupa de judecata țigănească.”
  N-ai priceput nimic, „jurnalistule”!
  Raul Sergiu Florea e iubitul de la acea vreme si co-autorul, impreuna cu Șatran Carmen, al… crimei odioase!
  Si era atat de simplu…

 • Teribila judecata! Motivarea este nemaipomenita. Judecatorii astia cu pensii nesimtite pot sa dea o astfel de MOTIVARE, adica condamnata sa fie eliberata pentru a munci si a contribui LA PENSIILE LOR NESIMTITE. Rau a ajuns tara asta. Despre tigan, ce sa zic. Voia si el pospatura.Fata avea atunci vreo 19 ani Numai ca de platit, ca orice tigan nu a platit. A platit cu viata! Sex contra viata.

 • Fica ai comentat atît de obraznic și de nași.tit am să-ți răspund în felul următor să dea sf dumnezeu să ai parte de ce a suferit acel bărbat să fii și tu ciopîrțit și tăiat ac și el nu-ți doresc nimic mai mult sau mai puțin

 • Vouă clor care suferinței de ură rasială vă doresc să aveți parte de ce a avut acel om tăiat și ciopîŕțit bucată cu bucată

 • Stai liniștit ca țiganul a fost tranșat dupa ce a murit. Problema este de fapt ,ca l a omorat ! Dar și țiganii nu s sănătoși dacă nu te inseala! Doar ca atunci a fost pt ultima data pentru acel țigan!

 • Asa or fi toti tineri din facultate viitori criminali odiosi vai si amar de aceasta natie.Dar sunt urmasi demni al criminalilor horia closca si crisan, a caror contributie la revolutia din 1848.49 a fost rasbunarea crunta asupra membrilor de familie,femei copii si batrani a adevaratilor revolutionari maghiari care sau jerfit si pentru libertatea lor pe front contra imperiului habsburgic-no comment.

 • Crimă este crimă și cu asta basta,cei doi nu meritau să ajungă medici, și-au meritat pedeapsa , însă cazul trebuia anchetat de poliția animalelor.

 • Mă rog ca toți țiganii, sa aibă bunul simt să plece de unde au venit, dar la ei lipsește bunul simt si să nu se mai planga de discriminare. Si sa li se întoarcă toate blestemele inmiit. Peundemergi toate faptele rele sunt comise de ei, de la ei pleacă totul. Este imposibil să îi suporți.

 • Daca ar mai fi un Antonescu,și să facă o fabrică de pesticide ce bine ar fi !!! Cunoaște cineva un țigan obosit de muncă ???

 • Oameni buni faceți niste comentarii de risul lumiiin acea perioadă eram și eu arestat la Timișoara și l-am cunoscut pe fostul logodnic al lui Carmen.Este fiu de preot și tot a putut să bage cuțitul într-un om și să-l tranșeze.intrebarea este următoarea.Pe cine judecam pe decedatat fiindcă este de etnie romă.sau pe miște criminali care în pușcărie au avut toate facilitățile.Carmen în pușcărie s-a casatorit.A dat naștere unui copil care a decedat,a fost lăsată să meargă la înmormântare,cu toate că executa pedeapsa în regim închis.Unde este adevărul.

 • Pisamas pe voi toți de romani cacati ce sunteți stați sa judecați pe țiganul mort ia stați și ganditiva câte cazuri de crima comisa de țigani sau auzit și câte de voi romani wccc ce sunteți care va futeti fetele surorile și sunteți criminali in serie noi furam înșelam dar nu omoram nu violăm ca voi in loc săi judecați ce acei criminali voi îl judecați pe mort stați și ganditiva care este dreptatea la cei care l-au omorât sau la mort Rușine sa va fie rasiștilor wuuuuuuuuuuuuuuu

 • Bai cioara anonimă, sunt o grămadă de tzigoineri prin pușcării pentru crima. Las-o jos ca măcăne. Sunteți o mulțime de jegoși, hoți, violatori, tâlhari și nesimțiți cu apucături de animale sălbatice.

 • Acum sa nu minimizam problema: fata e criminala, si asta nu e ceva usor de trecut cu vederea. Dar si tiganul si-a facut-o cu mana lui. Fata si-a oferit serviciile, deci nu era o biata fata nevinovata, tiganul a inselat-o, dar nu a violat-o, iar pentru asta a primit pedeapsa capitala. Pedeapsa a fost prea mare? Nu stiu ce sa zic. Pana la urma, tot inseland, o data ti se infunda. E ca la mafie: incerci sa ii inseli pe aia? Platesti cu viata! Partea proasta e ca tiganul nu a crezut ca fata il poate omori. Una peste alta, a platit si tiganul, a platit si fata. Acum ea are sansa sa incerce sa traiasca o viata normala. Sper sa reuseasca!

 • Cei care s-au jucat de-a judecătorii pe lumea asta și au asuprit adevăratele victime, prostituatele, și au luat partea abuzatorilor exploatări, proxeneți și clienți, pentru ei ce spune Apocalipsa vor fi n….. ți.

 • Țiganii pleava societăți niște gunoaie care nu aduc nici un beneficiu societăți produc doar fapte penale sunt organizați în clanurii.

 • Țiganul mort a înșelat si a platit cu viata, Dumnezeu i-a dat ce merita ii venise ceasul, așa casa mai scapat de un borfaș .Cei doi erau tineri fără minte dar destepti la medicina se intră greu.
  Imi pare rău de copii ca si-au distrus destinul pentru un borfaș .

 • Nu sunteți fiinte umane rasiștilor … Crima e crimă indiferent de etnia celui ucis . Nu are nimeni dreptul să ia viața data de Dumnezeu. Criminala e o curva nenorocita … Asa zisa studenta inteligenta prostituata … Ea oricum a primit ce a meritat …13 ani în închisoare în România și speranța și bucuria că aduce o noua viață din trupul ei și apoi i a fost luată ! Karma !

 • Pacat ca studenta la medicina ca sa-si plateasca studiile a trebuit sa se prostitueze…Si legat de tiganul nemtesc care a facut sex dar nu a vrut sa plateasca, a platit pana la urma cu viata, s-o crezut smecher ca toti tiganii din tara dar si-a gasit nasica, probabil a facut multe atrocitati la viata lui de tigan batran. Nu am intalnit nici un tigan cinstit la viata mea, nicaieri in lume.

 • Parintele Arsenie….sa nu ziceti ca sinteti preot…si tineti cu satana….indiferent de nationalitate…viata omului numai Dumnezeul poate sa ia….eu cred ca d-ta esti preot numai ca sa bei vin si sa stringi bani….ca un preot nu accepta uciderea unui om indiferent cine e….

 • Victima era de “etnie”… Asta era propblema. Daca nu era de etnie probabil nu-i ardea 50 de cutite. Ci doar vreo 3-4. Putea sa fie vorba de vreun bunic, de vreun tatic de etnie romana sau germana ca ei tot bagau sisu. Evident mai cu suflet, mai cu mila nu de 50 de ori. Ca daca nu te intelegi la bani scoti hangeru – tot ca pa la etnie… Pai la curve se stie ca se plateste inainte. Nu te intelegi la bani, nu te mai retinem, il dai afara si gata. Dar asta e varianta lor ca nu voia sa plateasca. Pute rau varianta. Poate planul era altul: sa ia banu si sa nu i-o mai arate. Daca ar putea mortu vorbi… Oricum faptul ca au fost 50 de lovituri indica o crima pasionala. Cade varianta pecuniara. L-o apucat geloziile pa pestoc daca o vazut-o in perspectiva prostituabila pe Satrana lui. In Texas primeau injectia. Da la noi “dupe” 13 ani poti sa o iei de la capat. Sa vina alt client la casapeala. Fac pariu ca Scarmenus recidiveaza ea sub o forma sau alta. Trebuie sa fi psihopat sadea ca sa sa comiti asa ceva. Iar psihopatia e o chestie care nu trece. Cat despre statul roman… Se vede cat pret pune pe viata cetateanului. Te face unu carcasa si iese dupa mica punere la racoare. Cu forte proaspete gata de o bine-meritata recidiva. Pai tra sa fie teroare in societate tovarasi! Nu?

 • BAnu-iochiul dracului, studenții căutau bani cu orice preț, dar au nimerit, ca din lac în puț.. Țiganu-i tot țigan și gata , chiar dacă s-o supăra Ion Iliescu, sta-i-ar pe suflet să-i stea..

 • Am citit comentariile și totuși nu găsesc un răspuns la întrebarea mea . O fi fost decedatul cum o fi fost, dacă s-a lăcomit la prospătură, e treaba lui , dacă s-a lăcomit și la bani când nu a vrut să plătească, e din nou problema lui .
  Eu nu înțeleg cum a putut fi evaluată viața unui om în bani . Familia a evaluat-o în bani , a pretins banii și a mai și primit bani pentru viața răposatului. Pe baza cărui criteriu evaluezi în bani viața unui om ????
  Și din clipa în care ai evaluat viața lui în bani , ai primit bani, deci „ai vândut” viața lui , cine și cum mai poate avea alte pretenții???
  Pe de altă parte , privind și spre studentă, până la urmă ea a fost cum se spune în cartier ” și bătută, și f–tă și cu banii luați”. Ba chiar mai rău, că a făcut și pușcărie.
  Faptul că a suferit și a pierdut atât de multe … viitorul ei pierdut încă din tinerețe…
  Cine poate spune dacă era mai bine să trăiască ea sau răposatul? De unde putem ști care om e mai de valoare și mai ales pentru cine ? Dacă era ea în locul răposatului ? Cu ce ar fi fost răposatul mai bun ca ea ? Pentru cine ar fi fost el mai bun ca ea ? De unde putem noi ști câte astfel de tinere au fost afectate de acțiunile lui și poftele lui ? De unde știm că de exemplu poftele lui la carne tânără nu au generat vreo destrămare de familie ? Sau la vreo tânără naivă vreo sinucidere ?
  Eu sunt convinsă că studentă va trăi toată viața cu trauma asta in suflet , plus traumele detenției. Nu cred că și-ar dori cineva o astfel de viață. E crucea ei , o cruce pe care va purta mereu …
  Părerea mea .
  Comentariile pe baza etniei le consider de prisos .

 • Bună ziua tuturor! Nu vreau să comentez nimic în legătură cu cei doi făptași de la… medicină,deoarece fiecare își duce cum poate acea cruce destinată fiecăruia dintre noi! Au făcut-o,au tras-o și o vor trage toată viața,depinde de conștiința lor! Însă vreau sa aduc o corectură in ceea ce a comentat,,Rasputyn…” mai sus in legătură cu Horia, Cloșca și Crișan pe care el i-a numit criminali…! Evenimentul nu a avut loc în anul 1848-1849….și nu a fost,, revoluție”…ci a fost Răscoală țărănească începută pe data de 31 octombrie 1784, încheiată pe data de 14 decembrie 1784(deci în același an) ! Cei trei capi ai răscoalei au fost capturați, Horia și Cloșca fiind omorâți, trași pe roată,iar Crișan și-a spânzurat în închisoare cu nojițele de la opinci! Deci…toate acestea sunt diferite de știința dumitale Domnule Rasputyn! Dar dacă tot îți place acest obiect,îți recomand ,,Cinci minute de istorie”…emisiune realizată de fostul meu Profesor Universitar…Cioroianu!

 • Cu riscul (placut) de a fi calificat drept „incorect politic” trebuie să spun că acest articol se încadrează la categoria „fake news”. Hodorogul,…. mai întâi a promis o sumă unor tineri aflați în dificultate, a revenit insistent (deci până aici a corupt), după care a primit ce dorea și a refuzat să platească ce a promis. În articol, este prezentat ca fiind o victimă totală, atrasă de un anunț la ziar, ….cu excepția faptului că el a dat anunțul! Deci,… nu a fost nimeni ușă de biserică. Studenta, probabil întelegând că a fost prostită în față și că și-a mai pierdut și respectul de sine… a bagat cuțitul în onanist. Evident, articolul incriminează omorul, dar pare să încurajeze „tribunalul rromilor”, adică decizia unei curți ilegale, precum și executarea silită a unei sentințe dată de acest tribunal ilegal, atunci când deplânge neplata de catre părinți a celor 120 000 ceruți de spoitori.

 • raul e fiu de preot nerecunoscut de tata ca fiind al lui motiv pentru care au si divortat cred s-au s-au separat doar, ea era sectara la ace vreme din auzite si nu i mare lucru cu blastamati astia de sectari uite unde s-a ajuns …

 • Crima a fost odioasa.Dar asa e tiganul e tot tigan poti sa-l speli in lapte un an… o natie de care nici nu merita sa vorbesti,mi-e greata de aceasta natie care ne-au facut „reclama” peste tot in lume.cat despre rasism,ei te fac sa fii rasist , sa urasti si sa dispretuiesti acest neam de indieni cu,care ne-am pricopsit…jalnic e ca mai si voteaza…analfabetii

 • Or fi unii țigani oameni, dar escrocii și boșorogii abuzivi trebuie omorâți. Statul îi terorizează pe cei care fac dreptate. Stat: cancerul societății.

Adauga un comentariu