Ingrediente pentru marinarea cărnii de miel în iaurt:
1,5 kg pulpă de miel
500 g iaurt grecesc
1 legătură usturoi verde
50 ml zeamă de lămâie
2-3 rămurele cimbru
2-3 rămurele rozmarin
6 linguri de ulei
2 linguriţe sare de mare
1 linguriţă piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Tai mărunt usturoiul, cimbrul şi rozmarinul. Combini zeama de lămâie cu 4 linguri de ulei, apoi încorporezi ingredientele mărunţite şi presate ca să îşi lase aroma. Amesteci bine şi potriveşti gustul de sare şi piper. Răstorni compoziţia în iaurt şi omogenizezi. Aşezi pulpa într-o cratiţă suficient de mare.
Torni marinata cu iaurt peste carnea de miel şi o masezi. O dai la frigider peste noapte. Cu două ore înainte scoţi carnea marinată în iaurt şi o laşi să ajungă la temperatura camerei, apoi încălzeşti cuptorul la 200 °C. Aşezi pulpa de miel într-o tavă şi o acoperi cu o folie de aluminiu în aşa fel ca să nu atingă carnea.
O coci la 180 °C timp de două ore. Cu 30 de minute înainte, îndepărtezi folia. O ţii până se rumeneşte. O stropeşti din când în când cu sosul pe care şi l-a lăsat în tavă.