Culinar

Carne de porc la cuptor. Un preparat fraged și savuros

Publicat: 07 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Carne de porc la cuptor. Un preparat fraged și savuros
Carnea de porc făcută la cuptor are o savoare aparte, este fragedă și ideală de servit la mesele de sărbătoare.

La mesele de sărbătoare în familie putem pregăti niște carne de porc la cuptor. Aceasta se face cu condimente și ierburi aromatice, se pregătește un baiț aromat și se toarnă puțin vin peste carne, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Carnea de porc făcută la cuptor are un gust aparte și poate fi servită cu o garnitură pe măsură. Iată rețeta marilor bucătari pentru a obține un preparat fraged și gustos.

Carne de porc la cuptor

Când vine vorba de mâncărurile din carne de porc, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi este carnea de porc făcută la cuptor. Aceasta este suculentă, fragedă, aromată și merge de minune la mesele în familie.

Pentru acest preparat culinar avem nevoie de câteva ingrediente și de condimente alese cu grijă, de un vin de calitate care să frăgezească gustoasa carne de porc, dar și de o garnitură care să completeze aroma preparatului.

Pentru iubitorii de delicii rafinate, făcute la cuptor, putem face și niște coaste de porc la cuptor cu miere. Acestea au o savoare aparte, o crustă delicioasă și cu siguranță preparatul îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Carnea de porc făcută la cuptor este fragedă, gustoasă și se face rapid. Acest fel de mâncare merge de minune cu un sos dulce-acrișor sau o garnitură delicioasă.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu

Dacă vrem să pregătim o carne de porc la cuptor avem nevoie de 1 kg de carne de porc, 1 ceapă, doi cartofi, ulei, sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce și alte ierburi aromatice.

Mai întâi se spală bine carnea de porc și se taie în felii groase, dar nu de tot, lăsând carnea prinsă în partea de jos. După aceea se curăță ceapa, se spală și se taie rondele apoi se așază la baza tăvii de copt. Se curăță cartofii și se spală apoi se taie în felii potrivite. Se condimentează cartofii cu sare, piper și boia apoi se toarnă peste ei un pic de ulei.

Feliile de cartofi se pun între feliile de carne. Într-un bol separat se amestecă trei linguri de ulei cu sare, piper, boia și ierburi aromatice apoi se unge carnea. Se învelește carnea într-un staniol special, nu înainte de a o stropi cu vin roșu sau alb. Se pune carnea la cuptor timp de o oră. După aceea se îndepărtează staniolul și se mai lasă carnea la cuptor câteva minute pentru a se rumeni. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit apoi se servește împreună cu o garnitură din cartofi sau cu o salată asortată. La fel de bine, putem servi carnea și cu un sos aromat, dulce sau picant.

Carnea de porc făcută la cuptor are o savoare aparte, este fragedă și ideală de servit la mesele de sărbătoare. Aceasta se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Carnea de porc este gustoasă și poate fi preparată în diferite moduri, în funcție de preferințe.

Adauga un comentariu