Local

Cârpeală de 2,4 milioane euro pe două drumuri din județul Iași! Documente făcute de un personaj cu combinații la cel mai înalt nivel

Publicat: 22 iun. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Cârpeală de 24 milioane euro pe două drumuri din județul Iași Documente făcute de un personaj cu combinații la cel mai înalt nivel
Două drumuri din județul Iași vor fi cârpite în baza unui proiect făcut de un apropiat al PNL

Proiectele pentru două drumuri din județul Iași au ajuns la un apropiat al PNL. Două sectoare de drum gestionate de Consiliul Județean Iași au fost scoase la mezat, investiția fiind de peste 12 milioane lei (2,4 milioane de euro). Proiectele au fost făcute de firma lui Dragoș Ciopate, abonată ani la rând la banii publici din județul Iași.

Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași a lansat o procedură privind întreținerea unor drumuri pe care le are în administrare în județul Iași. Licitația prevede lucrări de îmbrăcăminți  bituminoase ușoare pe DJ 207M: A. I. Cuza – Kogălniceni (km 6+178-8+985) și îmbrăcăminți bituminoase ușoare pe DJ 281D: Intravilan Ceplenița (km 2+012-3+512). Valoarea totală a celor două lucrări este de 12 milioane lei (peste 2,4 milioane de euro). Ofertele pot fi depuse până la data de 7 iulie 2022.

Cârpeală pe două drumuri din județul Iași! Proiect făcut de un individ cu lipici la PNL

Valoarea primului lot, cel legat de îmbrăcăminți  bituminoase ușoare pe DJ 207M: Al . I. Cuza – Kogălniceni (km 6+178-8+985) este de 7,5 milioane lei. Valoarea lotului doi pentru îmbrăcăminți bituminoase ușoare pe DJ 281D: Intravilan Ceplenița (km 2+012-3+512) este de 4,4 milioane lei, conform caietului de sarcini. Proiectul primului lot de la Al. I. Cuza  fost realizat de firma Geo Myke SRL Iași, controlată de Dragoș Ciopate. Geo Myke SRL, firma de consultanță administrată de Dragoș Ciopate, a încheiat, în ultimii 2 ani, 38 de contracte cu primării de pe cuprinsul județului Iași și din zona Moldovei, în special cu cele PNL. Acestea i-au adus lui Ciopate aproximativ 3.700.000 de lei. Toate aceste contracte au fost obținute de firma Geo Myke prin încredințare directă, evitându-se astfel licitațiile.

Combinații după combinații pe drumurile județene! 285 mii lei pentru firma Geo Myke SRL

Al doilea lot din această licitație, pentru îmbrăcăminți bituminoase ușoare pe DJ 281. Și acest proiect a fost realizat tot de firma Geo Myke SRL Iași. De la începutul anului 2022, Geo Myke SRL, firma administrată de Dragoș Ciopate, a obținut 7 contracte de consultanță, în valoare de 754.818,01 de lei, cu 7 comune din Iași și din zona Moldovei. La acestea, se adaugă și alte contracte, precum și cele derulate cu direcția condusă de Ciprian Ciucan. Proiectarea celor două drumuri a fost prinsă într-un contract de 285 mii lei încheiat de firma lui Ciopate cu DJADP Iași în luna iulie a anului trecut. La DJADP Iași, proiectele care vizează îmbrăcămințile bituminoase ușoare au fost trecute la investiții noi, tocmai pentru a se aloca mai mulți bani, în condițiile în care categoria de lucrări este una greșită.

Nu este pentru prima oară când proiectele pentru unele drumuri din județul Iași sunt făcute în aceste condiții suspecte.

Comentarii
  • Cipoate asta trebuia demult pus in catuse. Presa sa scrie mai mult si o sa fie luat in mod sigur. Ca nu cred ca el cotizeaza la toate ziarele. N-am vazut sa scrie careva de bine, e zgarcit nu da publicitate , nu da sponsorizari . Deci, la parnaie!

  • Care ai scris articolul asta ce suspiciuni fără relevanta ai vrut sa trezești asupra mai multor oameni și în ce scop? Ca sigur ai vrut sa trezești niște suspiciuni care pot fi respinse ca nefondate fara nici un fel de problema

  • La ce nivel ați vrut sa duceți acest articol colaborând cu ce oameni, de la ce instituții care și cum sunteți?colaborând cu oamenii pe care ii aveți la CNA, parchetul militar, la DNA? 😕

Adauga un comentariu