Prima pagină » National » Cartea de identitate electronică va fi implementată şi în Bucureşti. Care este scopul acestui proiect
Cartea de identitate electronică va fi implementată şi în Bucureşti. Care este scopul acestui proiect

Cartea de identitate electronică va fi implementată şi în Bucureşti. Care este scopul acestui proiect

03 nov. 2022, 18:31,
BZI.ro, în National

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi că din vara anului viitor va începe, în Bucureşti, implementarea proiectului privind emiterea cărţii de identitate electronică, anunță Agerpres.

„Cartea de identitate electronică, ca şi semnătura digitală calificată, va permite cetăţeanului autentificarea în sistemul informatic, în sistemele informatice ale Ministerului de Interne şi în sistemele informatice ale instituţiilor publice sau private. Acest instrument modern de validare a identităţii va facilita accesul cetăţeanului la multiple servicii electronice, fie că vorbim de servicii bancare, sociale, financiare, cu efecte majore în simplificarea relaţiei cu autorităţile publice, creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor publice. (…)”, a spus Lucian Bode.

În Cluj au fost emise 5.287 de cărţi electronice de identitate

De asemenea, Lucian Bode spune că există deja un proiect pilot de implementare în Cluj și au fost emise deja 5.287 de cărţi electronice de identitate.

Ministrul Afacerilor Interne susține că proiectul se va extinde la nivel naţional și se estimează ca anul viitor să fie implementat acest proiect și în București.

„Avem un proiect pilot în implementare în municipiul Cluj-Napoca. Au fost emise deja 5.287 de cărţi electronice de identitate. Până în vara anului viitor vom extinde la nivel naţional emiterea cărţii electronice de identitate. Astfel, estimăm la nivelul municipiului Bucureşti, în intervalul iunie-iulie anul viitor, vom începe să implementăm acest proiect, iar continuarea extinderii la nivelul marilor municipii se va realiza în a doua parte a anului 2023″, a spus Bode la evenimentul „România Digitală, România Liberală”, organizat de PNL.

Lucian Bode: „Finanţarea va fi de aproximativ 20 de milioane de euro”

Lucian Bode spune că scopul acestui proiect este de a simplifica accesul oamenilor la serviciile furnizate de către Ministerul de Interne în vederea facilitării interacţiunii online.

Implementarea proiectului care prevede ca cetățenii să dețină o carte de identitate electronică a început în anul 2019 și se etimează finalizarea lui anul viitor.

„Practic, acest proiect care ca scop simplificarea accesului cetăţenilor şi mediului privat la serviciile furnizate de către Ministerul de Interne în vederea facilitării interacţiunii online a beneficiarilor cu prestatorii de servicii publice. Implementarea lui a început în 2019, ne propunem să o finalizăm anul viitor, iar finanţarea va fi de aproximativ 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile”, a afirmat Bode.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *