Eveniment-Social

Cartierul Dacia va avea o nouă grădiniță

Publicat: 18 mart. 2020

Primarul Mihai Chirica a semnat ordinul de începere a lucrărilor de construire a unei noi grădinițe, cu 280 de locuri, în cartierul Dacia. Amplasamentul va fi predat, iar lucrările efective vor începe săptămâna viitoare.

Valoarea totală a proiectului „Construirea și echiparea unei grădinițe în zona Dacia” este estimată la 7.952.864,61 lei (circa 1,65 milioane euro), iar cea mai mare parte a sumei va fi finanțată prin POR 2014 – 2020 – Axa 4.4 „Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie și sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă”. Contractul de finanțare europeană a fost semnat de primarul Mihai Chirica pe 27 februarie 2020.

Durata de implementarea a proiectului este de 36 de luni, din care 30 de luni reprezintă durata de execuţie a lucrărilor. Construcția grădiniței va fi realizată de Stasform Consult SRL Vaslui în cadrul unui contract în valoare de 5.259.838,51 lei, fără TVA (6.259.207,82 lei, cu TVA).

Investiţia va consta în ridicarea unui corp de clădire P+E cu o suprafaţă construită de 1.166,6 metri pătrați, o suprafaţă construită desfăşurată de 2.375 metri pătrați şi care va cuprinde 14 săli de grupă. Construirea acestei grădiniţe va duce la crearea a 280 de locuri pentru învăţământul preşcolar. De asemenea, proiectul include echiparea funcţionalului şcolar şi amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii.

Terenul amenajat prin proiect are o suprafață de 4.420 metri pătrați și se află în zona străzilor Tabacului și Prof. I. Simionescu, lângă Secția 1 Poliție.

La parter vor fi șase săli de grupă, două noduri de circulație verticală interioare și un nod de circulație de urgență exterior, un cabinet medical și izolator cu grup sanitar propriu, două vestiare, două grupuri sanitare pentru preșcolari, un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, un grup sanitar pentru cadre didactice, un grup sanitar pentru personal, o sală de mese, o bucătărie și o cameră frigorifică.

La etaj vor fi opt săli de grupă, patru vestiare, două grupuri sanitare pentru preșcolari, un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, un grup sanitar pentru cadre didactice, un spațiu de depozitare pentru material didactic, o sală de mese, un oficiu, o spălătorie, cancelarie și secretariat.

Imobilul va avea următoarele categorii de dotări: mobilier, dotări pentru bucătărie / spălătorie / călcătorie, echipamente IT și multimedia și dotări spațiu de joacă.

Comentarii
  • AM vazut ca licitatia a castigat-o o firma din domeniul security. Ma refer la de astea de cartier. Deja imi imaginez ce gradinita superba va iesi. Va angaja vreo 7-8 insi, care abia de vor sti de unde sa inceapa treaba, vor inainta pana pa la jumatate si vor spune ca mai trebuie un act aditional ca nu ajung banii, etc, etc. Mai vorbim. Podul din Alexandru, renovat s-ar zice, este execrabil. Eu il intreb pe dl Primar, daca el ar prelua asa o lucrare la el acasa. Mana curenta a luat 30 de cm din spatiul circulabil si asa mic, a creat zine care pot fi curatate foarte greu si deci sursa continua de mizerie si infectie, plexicul este de o calitate jalnica. Am vazut poduri in care acel plastic avea o grosime de 2cm, foarte dur care prelua complet functia de protectie a nebunilor care vor sa se arunce in gol. La capete, bordurile de brton au niste finisaje ca de sura de la tara peste care au dat un strat de vopsea, au aruncat o groaza de bani pe dispozitivele pentru persoane cu handicap, care nu isi au rostul, cu sau fara normativele UE. Per total a costat parca 650 de mii de euro. Pai casa mea, de 130mp, cu tot cu teren 400mp, cu toate utilitatile a ajuns 60 mii de euro, adica acea reabilitare a podului a costat 11 case? Chiar merita sa il mai alegeti odata. Da sa nu credeti ca daca nu il mai alegeti pe el si va iesi alta persoana nu tot asa se va lucra la primarie. Este boala grea, este mostenire. Cine vina, da de gustul mierii si zice. Ei na, da-o dracu de treaba. 4 ani si m-am pricposit.

Adauga un comentariu