Culinar

Cartofi gratinați cu bacon. Echilibrul gustului, pentru un preparat ca la restaurant

Publicat: 23 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cartofi gratinați cu bacon. Echilibrul gustului pentru un preparat ca la restaurant
În această rețetă sunt incluse variații și înlocuiri, precum și sfaturi și idei pentru adaptarea rețetei după propriul gust

Cartofii gratinați cu bacon sunt o garnitură gustoasă care poate fi savurată și ca fel principal. În această rețetă sunt incluse variații și înlocuiri, precum și sfaturi și idei pentru adaptarea rețetei după propriul gust. Aceasta este o rețetă ușoară cu cartofi, făcută de la zero, folosind ingrediente simple. Pregătirea poate fi făcută în avans (gătitul baconului și a cartofilor) și finalizată mai târziu, dacă este necesar. Această rețetă oferă 6 porții când este servită ca garnitură, sau 4 când este servită ca fel principal.

Sfaturi și variante de adaptare a rețetei de cartofi gratinați cu bacon

Această rețetă combină cartofii fierți, baconul, castraveții murați și amestecul de smântână și brânză, totul presărat deasupra cu cașcaval, care se va transforma la cuptor într-o crustă aurie frumoasă. Puteți adaptata ingredientele fără probleme. Astfel, puteți să folosiți șuncă în loc de bacon, să adăugați câteva felii de jalapenos la borcan sau boabe de porumb dulce din conservă. De asemenea puteți să incercați să adăugați carne tocată (orice fel aveți la îndemână/sau vă place). Rețineți că ar putea fi necesar să măriți amestecul de smântână și brânză, astfel încât rezultatul să nu devină prea uscat dacă optați pentru ultimele două opțiuni.
Iaurtul grecesc poate fi înlocuit cu iaurt normal (nesărat) sau smântână fermentată. S-ar putea să fie nevoie să adăugați mai mult de 2 linguri de lapte. Acest lucru va depinde de ingredientele utilizate. Dacă simțiți că amestecul de smântână și brânză este prea gros, adăugați mai mult lapte pentru a-l subția.

Gustul brânzei cheddar merge de minune în această rețetă, însă puteți folosi oricare alt cașcaval preferați. Tineți cont că dacă folosiți un vas termorezistent mai mare, veți avea nevoie de mai multă brânză. Folosiți orice tip de bacon doriți, dar luați în considerare faptul că unele tipuri sunt mai sărate decât altele, așa că aveți grijă să nu sărați prea mult cartofii gratinați cu bacon. Simțiți-vă liberi să folosiți orice tip de cartofi vă place!
Orice tip de bacon va funcționa, fie că este fâșii, cuburi de pancetta, bacon gata preparat, etc. Iaurtul grecesc poate fi înlocuit cu iaurt simplu sau smântână acră. S-ar putea să fie necesar să utilizați mai mult lapte, dacă găsiți că amestecul de smântână și brânză este prea gros. Puteți folosi orice muștar aveți la îndemână sau obișnuiți să cumpărați. Puteți folosi și mai multă brânză dacă doriți. Rețineți că timpul de gătire al cartofilor poate varia în funcție de mărimea și tipul lor.

Ingrediente și mod de preparare

Ingredientele necesare constau din aproximativ 2 kilograme de cartofi curățați, 200 grame de bacon, 120 grame de de iaurt grecesc, 130 grame de smântână, 2 linguri de muștar, ¼ linguriță de sare, piper negru din belșug, 2 linguri de lapte, ½ ceașcă de castraveți murați tăiați cubulețe și 200 grame de brânză cheddar rasă.
Tăiați cubulețe cartofii și transferați-i într-o oală. Turnați suficientă apă pentru a-i acoperi și condimentați cu sare (aproximativ o lingură). Acoperiți cu un capac și aduceți în punctul de fierbere. După aceea, reduceți căldura la minim și fierbeți fără capac, oprind focul când încă nu sunt complet făcuți.

Între timp, prăjiți baconul și transferați-l pe câteva foi de hârtie de bucătărie pentru a scăpa de excesul de grăsime. Într-un castron mic, combinați iaurtul grecesc, smântâna, muștarul, sarea și piperul și amestecați până când obțineți un amestec cremos. Adăugați laptele și amestecați din nou. Când cartofii sunt gata, scurgeți lichidul și transferați-I într-un vas termorezistent. Adăugați bucățile de bacon gătit, castraveții murați și amestecul de smântână. Amestecați bine și presărați cu brânză cheddar rasă. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 20 de minute sau până când cașcavalul se topește și devine ușor auriu.

Cantitățile acestei rețete de cartofi gratinați cu bacon sunt pentru un vas termorezistent dreptunghiular cu dimensiunile de 23×18 centimetri, și o adâncime de 7 centimetri. Puteți folosi și un vas termorezistent mai puțin adânc dacă doriți, dar acesta trebuie să fie mai mare pentru a încăpea cantitatea specificată în rețetă. Pentru un vas mai mare, s-ar putea să aveți nevoie de mai multă brânză cheddar pentru a acoperi întreaga suprafață.

Comentarii
Adauga un comentariu