Fie ca ii servesti pe post de garnitura sau mancare de sine statatoare, trebuie sa faci macar o data, primavara, aceasta reteta delicioasa!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Alege cartofi noi cat mai mici, pune-i 5 minute intr‑un castron cu apa calduta. Curata-i. Daca unii cartofi sunt mai mari, se taie in jumatati sau in sferturi. Spala-i si lasa-i la scurs pe un servet absorbant. Pune-i intr-o oala cu apa si o jumatate de lingurita de sare. Lasa-i la fiert doar pe jumatate, 15- 20 de minute. Scurge de apa in care au fiert si rastoarna-i intr‑o tava pentru copt. Adauga untul cubulete si presara piper. Amesteca usor cu o lingura de lemn sa se acopere toti cartofii cu un strat de unt.
Pune-i in cuptorul bine incins si coace-i la foc iute, pana se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute. Scoate-i din cuptor si presara imediat deasupra marar si patrunjel verde, tocate fin. Se servesc imediat cu salate de sezon si sos de smantana sau iaurt.