Culinar

Cartofi wedges. O rețetă simplă și rapidă

Publicat: 02 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cartofi wedges. O rețetă simplă și rapidă
Se poate consuma alături de sos de usturoi sau ketchup

O mulțime de oameni au auzit la televizor de această denumire de cartofi wedges. Poate că sună puțin necunoscut, dar rețeta o să vă pară mult mai familiară decât credeți.

Încă de când a apărut cartoful în Europa, oamenii s-au axat pe dezvoltarea unui număr cât mai mare de rețete. Noua legumă era senzațională și persoanele de la vremea respectivă au încercat să o gătească sub mai multe forme. Iar, astfel a apărut numărul acesta colosal de rețete.

taierea in 4 pe lungime
Grosimea ar trebui să fie aproximativ de un deget mare

Cartofii wedgess sunt niște cartofi simpli prăjiți, mai bine condimentați. Ceea ce face să fie diferit în cazul acestora este mărimea mai mare a bucăților.  Gătirea poate fi făcută la tigaia de prăjit fără nicio problemă, sau se poate folosi cuptorul. Rețeta este una simplă și chiar foarte rapidă ca să nu dea de cap nimănui.

Cartofi wedges: Cât de familiar este acest preparat?

În cadrul acestei prezentări se va menționa o rețetă foarte simplu de gătit. Pentru aceasta aveți nevoie de aproximativ 1 kilogram de cartofi. Aceștia se vor curăța bine de coajă și se pot tăia în lungime, bucățile ar trebui să fie groase cam cât degetul mare. Dacă ați găsit pe piață cartofi noi, prepararea lor este și mai ușoară, căci nu aveți decât să îi spălați bine cu un burete abraziv, iar coaja ce rămâne, poate să rămână fără nicio problema, chiar dă savoare.

cartofi cu tot cu coaja taiati
Dacă aveți cartofi noi, aceștia pot fi folosiți și cu coajă

Acum, se pot pune cartofii într-un vas cu apă și se pot lăsa pentru 10 – 15 minute, mai iese din amidon, iar noi în acest timp putem prepara mixul de condimente pentru cartofi. Cel mai simplu mix pentru a îi găti este cel cu condimente uscate. Astfel, se pune o lingură mare de usturoi granulat într-un castron, după care se adaugă boia dulce de ardei. Se poate folosi și cea iute, doar că vom folosi piper și mâncarea prea condimentată nu este pe placul tuturor.

La care se adaugă sarea și piperul. Se poate observa cum toate aceste prafuri au culorile proprii. Ne putem opri chiar aici și vom avea parte de niște cartofi ca la restaurant, dar se oferă o libertate absolută în ceea ce privește modul de preparare. Cine dorește poate adăuga fără nicio problemă și alte condimente, de tipul celor cu mărar, busuioc, cimbru, etc. Totul se poate adapta la ceea ce doriți dumneavoastră.

cartofi wedges condimentati
Cartofii se condimentează înainte de a fi puși la cuptor

Acum urmează doar adăugarea uleiului peste condimente, nu se dorește a fi prea mult, dar trebuie pus pentru că în această rețetă, ei sunt cumva prăjiți. Totul se poate combina acum și se recomandă folosirea mâinii pentru a fi siguri că au ajuns pe fiecare cartof condimentele. Aspectul trebuie să fie unul uniform, plăcut, ușor portocaliu din cauza folosirii de boia.

Pornirea cuptorului. Ultimul pas

Cuptorul se dorește a fi încins la introducerea tăvii în cuptor, așa că pentru a fi siguri de toate, se poate deja porni. Pentru rețeta noastră o să avem nevoie de o tavă încăpătoare și o folie de copt. Folia asigură că nu se va lipi nimic și este și mult mai ușor la curățat.

cartofi wedges facuti la cuptor
Preparatul este unul simplu și delicios

Când totul este gata, cartofii pot fi introduși în cuptor. Temperatura se vrea a fi în jur a 180 – 200 de grade Celsius, iar pentru a face acești cartofi wedges nu va fi nevoie de folie de copt. După ce au trecut 25-30 de minute, se pot întoarce cartofii, iar apoi se lasă încă 10 minute pentru o rumenire uniforma. Mâncarea este gata. Poftă bună!

Adauga un comentariu