Eveniment-Social

Casa de Cultură a Studenților Iași participă la Festivalul Studențesc de Modă “Fashion Gate” – ediția a IX-a

Publicat: 28 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În perioada 28-30 noiembrie 2019, Casa de Cultură a Studenților Iași va participa la Festivalul Studențesc de Modă „Fashion Gate”, organizat de Casa de Cultură a Studenților Brașov care va avea loc la Conacul Heldsdorf din Hălchiu.

„Vom participa în cadrul festivalului cu colecția „Origini” realizată de tânăra designer Geanina Ciobanu, sub coordonarea doamnei Conf. Dr. Cornelia Brustureanu de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Colecția va fi pusă în valoare de către modelele noastre dragi de la Academia Models, iar coregrafia care va completa prezentarea e realizată de Alina Babcinetchi”, a relatat Diana Mihai, referent cultural Casa de Cultură a Studenților Iași.

Colecția ,,Origini” accentuează apartenenţa la trecutul nostru, sursă de inspiraţie a lucrării fiind portul strămoşesc de început.

În colecţie se regăsesc elemente ale costumului tradiţional românesc încercând să se scoată în evidență frumuseţea şi unicitatea acestuia.

Tema dezvoltată în cadrul proiectului redă libertatea emanată de funcţionalitatea produselor vestimentare precum şi transmiterea atmosferei tradiţionale prin anumite materiale arhaice precum stofa, pielea şi blana de oaie. Scopul lucrării îl constituie aducerea în autenticitate a vechilor elemente dacice în cadrul portului tradiţional românesc, pierdute în negura timpului.

Printre principalele obiective ale colecţiei se enumera următoarele: să constituie o inovaţie în cadrul designului vestimentar, dar în acelaşi timp să accentueze apartenenţa noastră în cadrul poporului român, să demonstreze prin exemple concrete că nu doar elementele venite din occident pot constitui o inovaţie în cadrul designului vestimentar ci şi elementele tradiţionale româneşti, acestea având atât de multe de spus.

„Pasiunea pentru design vestimentar era prezentă încă din generală, ulterior am  continuat pe arhitectură în liceu, apoi am făcut un an de management la FEAA, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Mi-am dat seama că nu e pentru mine și m-am întors la modă, acum sunt anul 1 master la Universitatea Națională de Arte George Enescu, Facultatea de Arte Vizuale și Design, Secția modă și dacă ar fi să aleg din nou aș face aceeași alegere, pot spune că îmi trăiesc visul.Colecția prezentată este colecția de licență și tind să cred că mă reprezintă, mereu am avut o slăbiciune pentru tradiție în general și am încercat prin colecția mea să amintesc de frumusețea portului.Aceasta este a doua colecție pe care o realizez, prima fiind intitulată Drăgaika, amintind de povestea sânzienelor, a strângerii holdelor.Cea de-a doua colecție a fost realizată în anul 2 de studii fiind transpusă în colaborare cu colega mea Rusu Bianca, iar două ținute din această colecție vor fi prezente și la prezentare”, a consemnat Geanina Ciobanu, designer vestimentar.

Echipa de modele care va susține show-ul de Modă este formată din: Alexandra Grigoriu, Bianca Grigoriu, Georgiana Sfredel, Stefana Balur, Diana Popușoi, Panțiru Ema Maria, Ștefana Novac.

Adauga un comentariu