Prima pagină » National » Casa răsturnată, obiectivul turistic nonconformist din judeţul Gorj. Proprietarul: „Vecinii râdeau prima dată“ – FOTO

Casa răsturnată, obiectivul turistic nonconformist din judeţul Gorj. Proprietarul: „Vecinii râdeau prima dată“ – FOTO

30 mart. 2021, 12:59,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Un nou obiectiv turistic şi-a deschis porţile în România. „Casa răsturnată” din comună Bumbești Pitic, din judeţul Gorj, poate fi vizitată de câteva săptămâni. Proprietarul, un tânăr din localitatea gorjeană, a văzut o astfel de casă în Turcia şi s-a gândit că poate fi de impact să construiască o astfel de locuinţă şi în România.

„Casa răsturnată“ este o locuinţă unde totul este montat cu josul în sus. Din ce în ce mai mulţi vizitatori vin să se fotografieze în diferite ipostaze. Într-un singur sfârşit de săptămână au venit chiar şi 100 de turişti.

„Este singura de acest fel din România. Dacă exista, nu o mai făceam eu“, ne spune Alexandru Ducu, care a „furat“ ideea din Turcia şi a pus-o în aplicare în judeţul Gorj.

„Casa răsturnată“ din judeţul Gorj din ce în ce mai vizitată

Potrivit declaraţiei lui Alexandru Ducu, proprietarul imobilului, a menţionat ca 90% din turiştii care vin să pozeze casa răsturnata rămân uluiţi de obiectivul turistic unic în România. Printre turişti se regăsesc şi persoane din Iaşi.

„Turiştii vin mai mult în weekend. Au venit chiar şi 100 de turişti într-un singur weekend. 90% dintre ei rămân uimiţi. Cei mai mulţi fac fotografii şi le pun pe reţelele de socializare şi, astfel, căsuţa este promovată. Efectul vizual este foarte puternic. Ei fac pozele normal şi apoi o întorc. Aşa arată că se află într-o casă normală, dar ei stau invers. Au venit vizitatori din toată ţara, chiar şi din Iaşi. De la Cluj Napoca au venit mulţi turişti“, a mai mărturisit Alexandru Ducu.

Patul a fost cel mai greu de montat

Construcţia casei a început în vara anului 2020, iar până în luna noiembrie a fost finalizată, după care a urmat realizarea interiorului, care a fost şi cel mai dificil. Casa este organizată cu un dormitor, o baie şi o bucătărie. Toate încăperile au fost mobilate şi, bineîneţeles, mobila a fost pusă pe tavan. Taxa de vizitare este de 15 lei, iar copiii cu vârste între 3 şi 10 ani plătesc doar 10 lei.

„În august am început construcţia. Este făcută după modelul caselor americane, din lambriu din lemn, cu geamuri şi uşi înalte. Este făcută pe o structură metalică pentru a sta în acest fel. Investiţia totală s-a ridicat la aproximativ 30.000 de euro. La partea de structură metalică am angajat muncitori profesionişti, iar la partea interioară am avut un specialist. Am realizat şi eu o mare parte din lucrări. Am pus prima dată parchetul şi au început să vină şi ideile. Mobila am comandat-o de la o firmă. Patul a fost cel mai greu de pus. Pe lângă structură metalică am pus grinzi din lemn pe care s-a prins mobilierul. Pe 8 noiembrie am început cu partea interioară şi am reuşit să terminăm în urmă cu trei săptămâni“, ne-a povestit tânărul cu idei năstruşnice.

Vecinii nu au fost aşa de optimişti. Ei nu credeau că ideea lui Alex va da roade. „Vecinii râdeau prima dată. Îmi spuneau că nu o să meargă“, precizează tânărul.

Lucrează la amenajarea unui parc de aventură

În aceste momente, Alexandru lucrează la amenajarea de alei pietonale şi la o parcare. De asemenea, acesta mai investeşte într-un parc de aventură, pe care vrea să-l deschidă în primăvara următoare.

„Lucrez la un parc de aventură. Vor fi două tiroliene şi două trasee de alpinism. Este vorba de funii peşte pe nişte stâlpi pe care copii sau adulţii trebuie să treacă. M-am gândit că vor veni din ce în ce mai mulţi turişti“.

De asemenea, reamintim faptul că la Muzeul Simţurilor, din Bucureşti, exista o încăpere unde obiectele de mobilier sunt montate invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *