National

Cascada Niagara va fi luminată în tricolorul românesc de 1 decemmbrie

Publicat: 30 nov. 2020
Cascada Niagara va fi lumină în tricolorul românesc
Cascada Niagara va fi lumină în tricolorul românesc

Faimoasa cascadă din SUA și Canada va purta culorile steagului României. Totul este datorat si dedicat zilei de 1 decembrie, Ziua Nationala a României. Demersurile au fost facute de mai multi cetateni români printre care și Ambasada României din Ottawa pe lângă Niagara Parks Commission.

Tricolorul va fi proiectat cu ajutorul unor lumini si va fi transmis in direct, live la orele locale 21.45 – 22.00. Intreg momentul poate fi urmarit de toti cei interesati pe site-ul www.cliftonhill.com.

Cascada Niagara va fi îmbrăcată în culorile steagului României

Vestea a fost dată publicării de autorităţile române din Canada şi SUA. Toţi cei care vor vizita în acele momente celebra cascada vor putea să vadă un joc de lumini splendid. Cascada va fi îmbrăcată în culorile steagului României. Decizia a fost luată după demersurile făcute de oficialii români pe lângă administraţia cascadei din Canada. Nu este prima oară când cascada Niagara este luminată în culorile steagului românesc.

De exemplu în 2019, o româncă aflată în vizită în Canda şi stabilită în Marea Britanie a făcut demersurile pentru acest lucru. Oficialii canadieni s-au arătat încântaţi de idee și au fost de acord cu iluminarea acesteia în culorile tricolore. Totuşi, de exemplu în 2017 în timpul protestelor masive anti OUG-13, administratorii cascadei au mai făcut un gest de solidaritate. Aceştia au luminat cascada pentru a-şi arăta suportul faţă de sutele de mii de protestatari care se aflau în acele momente pe străzile din întreaga ţară.

Cascada Niagara se află la granița dintre SUA și Canada

Aflată la graniţa dintre Canada şi Statele Unite ale Americii, cascada Niagara este, potrivit Guinness World Records 2013, cea mai vizitata cascada din lume, cu peste 22,5 milioane de turişti pe an, scrie Agerpres.
Cascada Niagara, cu o înălţime de 56 m şi o lăţime de 1.203 m, constituie granita naturală dintre SUA şi Canada, despărţind sudul statului Ontario (Canada) de nordul statului New York (America de Nord). Situată pe raul cu acelaşi nume, care izvorăşte din lacul Erie (cel mai estic dintre Marile Lacuri), cascada Niagara este formată din două cascade mai mici.

Este considerată totodată cea mai frumoasă cascada din lume, fiind cea de-a cincea atracţie turistică la nivel mondial, situându-se înaintea parcurilor de distracţii Disney, Catedralei Notre-Dame din Paris şi a Marelui Zid din China.

Cascada Niagara, potrivit specialiştilor, s-a format în urmă cu 12.000 de ani, când procesul de retragere al gheţarilor spre zona de nord a determinat scurgerea apei din lacul Erie spre povârnişul Niagara, o linie de coastă care se întinde din sudul oraşului Ontario până la Rochester. De atunci, eroziunea a împins uşor cascada aproximativ 11 km în amonte, formând defileul Niagara.
Obiectivul este divizat în două părţi de Insula Goat. Partea mai mare, cea din stânga (canadiană), se numeşte Horseshoe Falls şi are o înălţime de 56 de metri, iar lungimea crestei este de aproximativ 670 metri. Cealaltă parte, American Falls, din jumătatea dreaptă, are o înălţime de 58 de metri şi lungimea crestei de doar 320 metri.

Adauga un comentariu