Sport

Cât a costat, de fapt, transferul lui Dennis Man la Parma. Suma este mai mică decât cea anunțată de Gigi Becali

Publicat: 05 apr. 2021
Dennis Man
Giovanni Becali spune că transferul lui Dennis Man la Parma a costat 11 milioane de euro. Gigi Becali a anunțat atunci că a primit 13 milioane de euro și ar putea să încaseze încă două milioane, sub formă de bonusuri.

Giovanni Becali a dezvăluit cât a costat în realitate transferul lui Dennis Man de la FCSB la Parma, în contextul în care Gigi Becali a anunțat atunci că a primit 13 milioane de euro și ar putea să încaseze încă două milioane, sub formă de bonusuri.

Imediat după ce s-a făcut transferul lui Dennis Man la Parma, Gigi Becali a anunțat că a primit 15 milioane de euro în schimbul atacantului de 22 de ani: 13 milioane de euro sumă fixă, plus două milioane de euro sub formă de bonusuri. Giovanni Becali a dezvăluit însă cât a costat, de fapt, transferul lui Dennis Man.

Dennis Man s-a transferat la Parma la finalul lunii ianuarie 2021 și a devenit cel mai scump jucător plecat vreodată din campionatul României. Însă au fost discuții pe marginea sumei de transfer. Presa din Italia a anunțat că Dennis Man a costat 11 milioane de euro și suma poate crește până la 13 milioane, în funcție de performanțele jucătorului.
Pe de altă parte, Gigi Becali a declarat imediat după transfer că a negociat direct cu Kyle Krause, patronul Parmei, și a reușit să obțină 13 milioane de euro, plus două milioane în bonusuri.

Acum, Giovanni Becali, reprezentantul firmei care a intermediat afacerea, spune că transferul lui Dennis Man la Parma a costat 11 milioane de euro. Suma poate crește până la 13 milioane de euro, în funcție de realizările pe care le va avea Dennis Man în cei cinci ani de contract:

„(n.r.- cât a costat transferul lui Dennis Man la Parma) 11 milioane, cu bonusuri de două milioane de euro. În ceea ce privește activitatea lui Man, n-are legătură cu clubul că o să cadă sau rămâne, meciuri, goluri și două milioane, care se iau în contractul pe care îl are Man pe 5 ani”, a declarat Giovanni Becali la Telekom Sport.

Cum poate primi Gigi Becali încă două milioane de euro de la Parma, sub formă de bonusuri:

500.000 de euro – Parma trebuie să se califice într-o cupă europeană în următoarele 4 sezoane
500.000 de euro – Parma trebuie să termine în primele 8 echipe din Serie A
500.000 de euro – Dennis Man trebuie să înscrie 15 goluri pentru Parma, până în 2023
500.000 de euro – Dennis Man trebuie să înscrie 25 de goluri pentru Parma, până în 2025
Dennis Man a reușit cu Benevento, scor 2-2, în această etapă, primul său gol în tricoul Parmei.

Anamaria Prodan susținea că Dennis Man ar fi costat și mai puțin

Transferul lui Dennis Man de la FCSB la Parma a produs un scandal uriaș între impresari. Până în acel moment, jucătorul a fost reprezentat de Anamaria Prodan. Însă Gigi Becali a fost nemulțumit de faptul că soția lui Reghecampf nu a reușit să-i aducă o ofertă suficient de mare pentru Dennis Man și a decis ca afacerea să fie intermediată de firma pe care o reprezintă Giovanni Becali.
Vărul lui Gigi Becali este în relații excelente cu cei din conducerea Parmei, după ce tot el a realizat transferul lui Valentin Mihăilă. Enervată că a fost scoasă din această afacere, Anamaria Prodan a declarat atunci pentru Telekom Sport că transferul lui Dennis Man ar fi costat mai puțin decât se știa:

„Eu nu cred în această sumă. Maximum 12 milioane de euro și ăia cu bonusuri și în rate”, a spus atunci Anamaria Prodan.
Adauga un comentariu