Magazin

Cât de convenabilă sau necesară este dotarea mașinii cu un sistem de navigație auto

Publicat: 07 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât de convenabilă sau necesară este dotarea mașinii cu un sistem de navigație auto

Pentru cei care încă nu dețin mașini de producție nouă, la standarde moderne, computerul de bord nu există în dotarea mașinii. Există însă pe piață sisteme de acest gen cu care doritorii își pot dota autovehiculul. Interesul este cel de a spori confortul șoferului. Desigur, la revânzare, valoarea mașinii poate fi ceva mai mare dacă există dotări extra.

Totuși cât de convenabil sau necesar este un sistem de navigație auto?

Un sistem de navigație cu computer la bord este un accesoriu complex și util. În mod special pentru cei care au tendința de a circula cu viteză sau cei preocupați de consum, un astfel de sistem poate calcula și consumul, ajutând așadar la o educație rutieră, cel puțin din perspectiva condusului economic.

În funcție de model și de producător, un sistem de navigație poate avea diverse funcții și nu ne referim aici doar la aspectul elegant, despre cum se integrează în mașină. Poate include radio, USB, Bluetooth printre altele. Permite accesarea unui meniu vast, cu funcții precum navigație, reglaje, harta, telefon etc. Aceasta este o mică demonstrație a cât de complex poate fi un sistem de navigație auto. 

Magazinele de specialitate știu că șoferii sunt la ora actuală mai practici ca niciodată și se orientează spre produse bine selectate pentru public. Spre exemplu, o recentă lege înăsprește pedepsele dacă șoferii sunt prinși în trafic, la volan, folosind telefonul. Așadar orice sistem al mașinii care să permită conectarea cu device-ul mobil, sincronizarea de apeluri, este binevenit. Exact ceea ce un sistem de navigație complex poate să facă. Dacă ne raportăm la astfel de situații, atunci în mod cert acest gen de dotare este ca și necesară, practică și ușurează pe șofer de anumite griji, deci nu îi limitează opțiunile de confort.  

Sisteme de navigație de la Buz.ro

La Buz.ro găsim inclusiv sisteme de navigație cu funcții multiple de tip 2 în 1. Este un pachet complex cu garanție de 2 ani ce include nu doar player auto, ci și joystick control comenzi pe volan și telecomandă. Sistemul de navigație este Android, compatibil cu diverse tipuri de mașini – ar trebui consultată lista cu atenție pentru a descoperi ce se potrivește mașinii pe care o dețineți, nu doar ca model, ca tip, ci și ținând cont de anul de fabricație.

Un astfel de sistem include funcția de Bluetooth pentru apeluri și muzică, radio, poate fi conectat cu mp3, telefon, walkman și nu numai și suportă și conectare la comenzile pe volan.

Astfel de sisteme de navigație sunt printre favoritele la categoria de accesorii auto. În cadrul aceluiași magazin online regăsim însă și car kit-uri, camere auto sau dvd auto de la Buz.ro

Sunt aceste dotări indipensabile?

Cu siguranță că nu. Mașinile pot funcționa fără acestea, însă desigur asta o vor spune doar cei care nu au pretenții de la vehiculul cu care circulă zi de zi. Este un upgrade fericit ce presupune mai mult confort. Mașina deținută nu este la fel de repede schimbată precum apar și noutățile în domeniu, însă la capitolul dotare se pare că producătorii de nișă s-au gândit să vină cu soluții. Este o modalitate de a îmbunătăți și eleganţa interiorului, de a aduce un aer modern și totodată de a face ca funcțiile practice să vină în ajutorul șoferului, deloc distras de sistem, ci mai degrabă ajutat să repereze, să localizeze, să răspundă la apeluri etc.

Tehnologiile de ultimă generație precum sunt aceste sisteme aduc ecrane generoase, funcții care implică reglaje imediate, iar la o simplă apăsare pe ecran poate fi accesat meniul cu toată varietatea sa de setări. Pentru toate acestea doritorii ajung să plătească câteva sute de lei, dar investiția poate fi considerată chiar smart, pentru că mașina devine automat una mai bine cotată, chiar dacă nu este una recent produsă. Prețurile diferă în funcție de capacitatea sistemului, ce anume vă permite să faceți cu el, dar și în funcție de tipul de mașină pentru care este compatibil.

Dotarea cu un sistem de navigație implică însă costuri nu doar de achiziție pentru kit, ci și pentru montaj și setare. Pentru rezultate bune, preferați să cereți ajutor specializat. Veți câștiga inclusiv timp optimizat privind instalarea.

 

 

Adauga un comentariu