Lifestyle

Cât de des trebuie schimbată crema de față?

Publicat: 26 oct. 2020

Ai crezut că au găsit acea cremă, dar după câteva luni a încetat să mai funcționeze? La o vârstă fragedă, sunt necesare creme pentru a hidrata pielea; între 30 și 50 de ani – pentru a preveni formarea ridurilor sau pentru a reduce numărul celor existente; Vârsta de 50 de ani și mai mult – pentru a obține efectul maxim de ridicare și pentru a corecta ridurile. Toate produsele cosmetice trebuie să fie adecvate vârstei. Adică, o fată nu ar trebui să folosească o cremă cu efect de lifting pentru femeile de 40 de ani – pielea tânără se va obișnui treptat cu astfel de îngrijiri. În consecință, dacă o fată aplică o astfel de cremă la vârsta de 25 de ani și apoi se oprește, calitatea pielii se va deteriora: culoarea, textura etc. se va schimba. Motivul unor astfel de consecințe este că celulele pielii nu mai funcționează corect.

Multe femei se gândesc la cât de des trebuie schimbată o cremă de față. Dacă crema se potrivește cu vârsta, ți se potrivește din toate punctele de vedere – hidratează și absoarbe bine, nu provoacă peeling și uscăciune, nu lasă un film gras, îți place textura, aroma etc. – poate fi folosită mult timp. Dar mai devreme sau mai târziu va apărea cumulul fiziologic. De obicei crema funcționează 2-3 luni. Rezultatul acestei lucrări este deosebit de clar vizibil pe pielea fetelor tinere – nu au probleme serioase cu „depresia” tisulară – pielea are o culoare minunată, reflectă perfect lumina și strălucește într-un sens bun. Și acum, după câteva luni, fata observă că efectul cremei sale a scăzut sau a dispărut complet – asta înseamnă că s-a produs cumul (dependență). Dacă ar fi fost o cremă hidratantă nu va mai putea să-și îndeplinească sarcina – celulele sunt saturate cu umezeală cât mai mult posibil. Apoi, trebuie să schimbați remediul. De exemplu, vara, cumpără o cremă cu antioxidanți, iar iarna, când trebuie să protejezi pielea de evaporarea excesivă a umezelii, cu o consistență mai densă, cu vitaminele A și E pentru a restabili funcția lipidică a pielii.

Femeile cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani au nevoie de creme pentru a corecta ridurile, pentru a strânge și a crește turgorul pielii. Diferenți agenți adaugă un ingredient activ diferit, de exemplu coenzima Q10, retinol, peptide. Utilizarea pe termen lung a aceleiași creme va duce la faptul că ridurile optice se vor îmbunătăți, dar atunci nu se va întâmpla nimic (cumulul va avea loc din nou). Prin urmare, este mai bine pentru o femeie să schimbe crema pentru un produs cu un ingredient activ diferit, care va acționa asupra unei alte verigi din fiziologia celulelor. Merită spus că nu trebuie să vă așteptați la un astfel de efect ca la injecțiile din cremele antirid. Dar nu este nevoie să reduci complet produsele cosmetice – și stratul superior al epidermei are nevoie de îngrijire.

 De ce trebuie sa schimbi crema de fata

După schimbarea cremei, fetele observă de obicei îmbunătățiri din nou și văd rezultatul dorit. Li se va părea că noua cremă funcționează mai eficient, dar în realitate nu este așa. Faptul este că alte celule, alți receptori ai pielii, care nu au fost saturați cu ingredientul activ din crema anterioară, sunt incluși în lucrare.

Vă sfătuiesc să nu vă îndreptați asupra unei creme și a unei linii cosmetice – schimbați crema de fiecare dată când pielea dvs. are noi nevoi. Dar nu uitați că produsul trebuie utilizat în decurs de 1-1,5 luni, tocmai pentru această perioadă se calculează cantitatea de conservanți pe care producătorii o adaugă acolo. Și încă ceva: întrucât luăm adesea smântână dintr-un borcan cu degetul, crema trebuie păstrată la frigider (mai ales vara) pentru a nu provoca dezvoltarea bacteriilor și microorganismelor negative.

Tags:
Adauga un comentariu