Cancan ultimă oră

Cât de important era Serghei Mizil când era tânăr: Cum a ajuns în anturajul lui Nicu Ceaușescu

Publicat: 23 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât de important era Serghei Mizil când era tânăr Cum a ajuns în anturajul lui Nicu Ceaușescu
Serghei Mizil a fost unul dintre apropiații lui Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu

Serghei Mizil este astăzi un personaj monden prezent pe prima pagină a ziarelor de cancan din România, dar când era tânăr avea parte de un tratament special din partea regimului comunist, fiind fiul liderului comunist Paul Niculescu Mizil.

Tatăl lui Serghei a fost căsătorit cu Lidia Niculescu-Mizil și au avut împreună șase copii, dintre care trei adoptați.

Dintre copiii naturali, alături de Lidia Mizil și Donca Mizil, Serghei Mizil a fost cel mai vizibil în acele vremuri.

Bazându-se pe notorietatea tatălui său, Serghei Mizil a reușit în perioada comunistă să facă lucruri pentru care unii erau arestați doar dacă vorbeau.

Serghei Mizil a fost unul dintre apropiații lui Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu, având vilă la Snagov, avea Dacie cu număr mic, participa la tot felul de sindrofii alături de fiii liderilor comuniști și își permitea să aducă din străinătate lucruri la care unii doar visau.

Serghei Mizil

Ce studii a urmat Serghei Mizil când a fost tânăr

Serghei Mizil a absolvit Arte Plastice și a avut diplomă de pictor. Mai mult, pentru o perioadă chiar a profesat ca artist. Acesta a făcut rochii sau curele pentru Fondul Plastic, a vândut tablouri inclusiv în străinătate, având pașaport pentru că era fiu de activist de partid.

De menționat că Serghei Mizil a fost coleg de școală cu fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Fiind un apropiat al lui Nicu Ceaușescu, Serghei Mizil avea o viață de noapte tumultoasă, obișnuind să petreacă alături de Jean Maurer, fiul lui Ion Gheorghe Maurer, nepoții lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ghiță, Sanda și Mândra, Mădălin Voicu, Gino Iorgulescu sau Irinel Columbeanu.

Serghei Mizil

Omul de afaceri Serghei Mizil

Serghei Mizil a ajuns om de afaceri deoarece nu era mulțumit cu banii făcuți din artă. Astfel a investit în cele două restaurante La Cena și Cena 2. Boom-ul financiar oferit de investițiile în zona imobiliară, al-au făcut pe Serghei Mizil să investească într-un bloc cu parter și patru etaje, în zona de nord a Capitalei.

Pe timpul lui Ceaușescu, Serghei Mizil a avut Mercedes 220 și Jaguar, dar și Dacie cu număr mic pentru a nu avea probleme cu milițienii. Pentru el, whisky-ul și țigările bune erau la ordinea zilei. În plus, avea intrare la un magazin de unde își comanda, dacă ar fi vrut Rolex sau Mercedes.

Serghei Mizil

Cum petrecerea Serghei Mizil pe timpul comunismului

Serghei Mizil a povestit de mai multe ori modul în care se țineau petrecerile pe timpul lui Ceaușescu, de la care erau nelipsiți Nicu Ceaușescu, Mădălin Voicu sau Jean Maurer.

La aceste petreceri cu circuit închis, Serghei Mizil spunea bancuri despre Nicolae Ceaușescu.

„Era un râs total. Spuneam bancuri, dar și ei știau“, spunea Serghei Mizil.

La multe petreceri, scăldate în alcool, Serghei și prietenii lui obișnuiau să devasteze casele unde petreceau. Serghei a povestit că spărgeau pahare, tacâmuri, aruncau cu băutură, rupeau aplicele.

După o asemenea escapadă, în care Serghei și-a dat în petec a fost criticat într-o şedinţă de comitet, tatăl său fiind nervos din această cauză.

Serghei Mizil

Un apropiat al marilor sportivi

Deoarece era un adevărat maestru de ceremonii, Serghei Mizil a ajuns să fie bun prieten cu mulți dintre marii sportivi din acea perioadă.

Chiar dacă nu era genul care să meargă pe stadion la meciurile de fotbal, Serghei a fost prieten bun cu Mircea Lucescu sau Cornel Dinu. Apropierea de foști jucători de la Dinamo l-au făcut pe Serghei să meargă și în deplasare cu fotbaliștii din „Ștefan cel Mare“. Acele deplasări se lăsau și ele cu băute strașnice, mai spune Serghei Mizil.

Adauga un comentariu