Magazin

Cat de importanta este o canapea in living

Publicat: 31 aug. 2020

Living-ul a devenit, de-a lungul timpului, cea mai importanta incapere dintr-o locuinta, deoarece aceasta este cea mai in masura sa adune laolalta toti musafirii care trec pragul casei. Pentru a obtine un aer mereu primitor, living-ul trebuie sa contina cateva elemente cheie, precum: ferestre luminoase, completate cu perdele in combinatii cromatice care sa se completeze, mobilier suficient, dar nu in exces, cu un model ales dupa preferintele personale, un televizor, o masuta de cafea si, nu in ultimul rand, una sau doua canapele comode, pe care musafirii sa se aseze (nu este politicos sa tii oamenii in picioare, iar o canapea este piesa cea mai indispensabila dintre toate).

Cat de importanta este o canapea in living?

De ce este canapeaua, totusi, cea mai importanta piesa dintr-un living? Datorita aspectului ei practic: fiind realizata special pentru a oferi confort atunci cand stai pe ea, nimic nu ii intrece acest atuu. Poti sa traiesti intr-un living fara televizor, dar nu pot sa numesti un living ‘’living’’, fara canapea. Este singura care poate aduna musafirii la un loc si sa ii tina acolo pentru mult timp, pentru ca oamenii vor sta pe o suprafata confortabila si comoda. Experienta cu o canapea de calitate nu se compara cu nimic altceva. Nimeni nu poate sta in picioare la infinit, deci lipsa acestei piese de mobilier nu este niciodata justificata.

Cum sa alegi o canapea ideala pentru locuinta ta?

Daca vechea canapea nu te mai multumeste, atunci este cazul sa o inlocuiesti cu una noua, dar cum stii ce produs sa alegi? Sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont, daca vrei sa faci o alege care sa te avantajeze din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere financiar. 

  1. Alege o canapea care sa se potriveasca dimensiunilor incaperii in care urmeaza sa fie plasata. Trebuie sa aibe dimensiuni direct proportionale cu camera, pentru a pastra o armonie intre elemente, dar sa mai lase si suficient spatiu pentru miscare.
  2. Alege o canapea dintr-un material moale la atingere si bland cu pielea. Gandeste-te la confortul tau si a musafirilor: nimeni nu poate sta prea mult timp pe o suprafata care creeaza disconfort.
  3. Opteaza pentru un model care sa iti placa, dar care sa se potriveasca cu restul elementelor: mobilier, perdele, covor, culoare pereti si asa mai departe. De exemplu, nu poti combina o canapea moderna cu o mobila rustica sau vintage, deoarece contrastele dintre cele doua sunt mult prea mari si pot da impresia de incapere prea ‘’incarcata’’ sau, in cele mai rele cazuri, de incapere kitschoasa.
  4. Alege un furnizor de incredere, care iti poate oferi un produs de calitate. O canapea trebuie sa reprezinte o investitie pe termen lung, deoarece este destul de costisitoare – deci trebuie sa reziste foarte mult in timp, chiar si in conditii de maxima solicitare. 
  5. Nu uitati de forma canapelei, pentru ca si aceasta este importanta. De exemplu, daca mizati pe forme organice, alegi o canapea rotunda, ovala sau in forma de semiluna, iar daca vreti forme si unghiuri geometrice in incapere, optati pentru modelele de canapele patrate sau dreptunghiulare.

Nu uita: canapeaua trebuie sa reprezinte locul tau de relaxare pe timp de zi, asadar alegerea ei trebuie sa fie una gandita bine, pentru ca reprezinta o investitie destul de serioasa din punct de vedere financiar. Asadar, ca sa te bucuri de momente placute si linistite in propriul living, atunci ai grija sa alegi o canapea cu un raport calitate – eficienta – pret excelent, astfel incat sa obtii tot ce este mai bun de la aceasta. Si cu siguranta si musafirii vor fi placut surprinsi de confortul pe care il ofera, pe langa aspectul extrem de placut cu care trebuie sa vina la pachet.

Adauga un comentariu