Actualitate

Cât durează până când vaccinurile actuale vor fi adaptate noii variante de coronavirus

Publicat: 27 nov. 2021
Virus Covid-19 rosu cu albastru
Lista orașe și municipii cu incidența mai mare sau egală cu 3 cazuri la mia de locuitori

Noua tulpină de COVID-19 descoperită în statele africane pune în pericol eficacitatea vaccinurilor. Specialiştii spun că va fi nevoie ca serurile de până acum să fie îmbunătăţite deoarece varianta Omicron este mai rezistentă la vaccin.

Marius Geantă, preşedintele Centrului de Inovaţii în Medicină, declară că dacă ar fi să dăm un orizont de timp pentru o generaţie nouă de vaccinuri care să fie mai eficientă în relaţie cu noua tulpină Omicron am putea să vorbim de aproximativ două luni până când vor începe studiile clinice.

Cât durează până când vaccinurile actuale vor fi  adaptate noii variante de coronavirus

Apoi, pe baza experienţei de anul trecut, probabil în încă trei-patru luni de zile am putea să avem o versiunea a doua a vaccinurilor.

„În contextul acesta al identificării şi al circulaţiei variantei Omicron suntem în punctul în care putem vorbi despre nevoia de a avea un upgrade al vaccinurilor”, a spus Marius Geantă.

Alexandru Rafila: Românii care vin țări africane intră în carantină

Călătorii români, care vin din țări africane, unde a apărut noua variantă de COVID-19, intră în carantină, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Epidemiologul spune că în continuare vaccinarea este soluția oportună pentru protecție împotriva COVID-19.

Comentarii
  • Dureaza cat vrea criminalii si mafiotii din Big Pharma !, adica in maxim cateva saptamani o sa scoata ”iepurasul minune” si o sa va inoculeze fortat toate otravurile pana o sa muriti ca sa nu muriti de covrigul dezvoltat cu intentie si dat drumul pe oameni tot cu intentie criminala

  • Deci sa inteleg ca nu exista ca vaccinurile astea nu functioneaza cu lunile si poate anii, ci intotdeauna doar ca le mai trebuie un nou „update”. Iar vara nu sunt mai putine cazuri datorita sezonalitatii ci datorita maretului vaccin.
    La urma urmei, Placebo are si el o eficacitate de la 15% pana la 72%.

Adauga un comentariu