Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cât erbicid total se pune la 10 litri de apă? Cum să scapi repede de buruieni

Cât erbicid total se pune la 10 litri de apă? Cum să scapi repede de buruieni

03 nov. 2022, 10:00,
în Stiri si curiozitati

Aplicarea eficientă și sigură a produselor de protecție a culturilor necesită să știi cât erbicid total se pune la 10 litri de apă. De asemenea, sunt necesare utilizarea unor mașini și echipamente de aplicare care să asigure o bună performanță a procesului.

Calitatea și precizia aplicării erbicidelor depinde în mare măsură de reglarea și ajustarea corectă a echipamentului de stropit. Reglarea și ajustarea incorectă a mașinilor și echipamentelor pentru aplicarea erbicidelor duce la pierderi neproductive ale preparatului, la contaminarea mediului, la depășirea cantităților reziduale admise în producția vegetală.

persoana care stropeste cu erbicid plantele

Alegerea unui pulverizator optim asigură o mai mare eficacitate a produsului împotriva acestor buruieni

 

Cât erbicid total se pune la 10 litri de apă. Principiile unei pulverizări eficiente

Atunci când folosiți produse moderne de protecție a culturilor, puteți obține cea mai mare eficiență posibilă prin respectarea strictă a trei factori cheie. Astfel, eficacitatea procesului depinde de alegerea corectă a produsului, momentul corect de aplicare și tehnologia de aplicare, inclusiv selectarea corectă a pulverizatoarelor.

Obiectivul principal al aplicării produselor este de a menține dăunătorii, bolile și buruienile sub pragul economic. Doar jumătate din succesul unei măsuri de protecție a culturilor depinde de alegerea corectă a agentului de protecție a culturilor. Cealaltă jumătate a succesului sau, mai bine zis, a eficacității tratamentelor, depinde de momentul și de tehnologia de aplicare a acestora. Astfel, trebuie să folosești o doză maximă de erbicid de 200 – 250 ml pentru 10 litri de apă.

persoana care stropeste cu erbicid plantele

Doar jumătate din succesul unei măsuri de protecție a culturilor depinde de alegerea corectă a agentului de protecție a culturilor

Tratamentul cu un produs la momentul potrivit este un factor important. De exemplu, capacitatea de combatere a buruienilor cerealiere scade brusc după ce buruienile trec de faza de a doua sau a treia. În acest moment se pierde în medie 1 centner/ha din producția potențială de grâu. Alegerea unui pulverizator optim asigură o mai mare eficacitate a produsului împotriva acestor buruieni. Precizia perfectă în astfel de cazuri nu este ușor de atins, deoarece există mulți factori externi și interni diferiți care influențează acest lucru.

Care este diferența dintre erbicide și pesticide? De ce este important să folosești aceste produse pentru a proteja culturile

În mediul agricol actual, produsele chimice de protecție a culturilor sunt la mare căutare. Pesticidele sunt acum indispensabile pentru a obține randamente ridicate, în unele cazuri chiar minime. Culturile sunt amenințate de dăunători, boli și buruieni. Dăunătorii împiedică dezvoltarea vegetativă adecvată a culturii, se răspândesc rapid pe suprafața cultivată și reduc semnificativ randamentul. Prin urmare, agronomii folosesc produse dovedite, erbicide, pentru a menține eficient culturile fără buruieni.

persoana care stropeste cu erbicid plantele

Reglarea și ajustarea incorectă a mașinilor și echipamentelor pentru aplicarea erbicidelor duce la pierderi neproductive ale preparatului

Datorită acestor pesticide, chiar și dăunătorii periculoși pot fi eliminați fără a dăuna culturii. Principala diferență dintre erbicide și alte pesticide este fitotoxicitatea lor ridicată, care se manifestă prin rezistența plantelor la preparate. Acestea conțin compuși organici și neorganici care pătrund rapid în țesuturile buruienilor prin aparatul foliar sau prin rădăcină. Astfel, substanțele active blochează sinteza de aminoacizi și opresc procesul de vegetație.

Din moment ce cunoști cât erbicid total se pune la 10 litri de apă trebuie să știi că medicamentele sunt implicate în procesul de suprimare a sintezei proteinelor la nivel celular. Acest lucru duce la o încetinire a funcționării clorofilei și, ca urmare, provoacă moartea plantei. De cele mai multe ori, erbicidele conțin un agent adeziv care este absorbit de partea solului și promovat la rădăcină. Viteza de acțiune a erbicidului depinde de condițiile climatice, de starea și tipul de plante dăunătoare, precum și de norma soluției de lucru. Ca urmare a aplicării medicamentului, buruiana se îngălbenește, frunzele se ofilesc și în 10-20 de zile moare. Pentru rezultate optime, se recomandă aplicarea erbicidului în timpul fazei intensive de dezvoltare a plantelor dăunătoare și în condiții climatice adecvate.

persoana care stropeste cu erbicid plantele

De cele mai multe ori, erbicidele conțin un agent adeziv care este absorbit de partea solului și promovat la rădăcină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`