Prima pagină » Actualitate » Cât mai durează vârful creșterii numărului de COVID? Dr. Molnar Geza vorbește despre starea de urgență
Cât mai durează vârful creșterii numărului de COVID? Dr. Molnar Geza vorbește despre starea de urgență

Cât mai durează vârful creșterii numărului de COVID? Dr. Molnar Geza vorbește despre starea de urgență

12 iul. 2020, 21:17,
George Cristian în Actualitate

Cât mai durează vârful creșterii numărului de COVID? Dr. Molnar Geza vorbește despre starea de urgență. Cel de-al doilea vârf al epidemiei va fi depășit în aproximativ două săptămâni, atunci când vom intra într-un trend ascendent. Despre starea de urgență, epidemiologul Molnar Geza spune că nu prea își are rostul.

Părerea lui Molnar Geza, despre cât mai durează vârful creșterii numărului de COVID

Medicul a analizat situația noilor cazuri și spune că distribuția nu este peste tot aceeași. Totodată, numărul mare al cazurilor se datorează creșterii numărului de teste care se fac în acest moment. În momentul actual, nu putem discuta despre o stare epidemică generală pe întreg teritoriul țării. Nu putem cunoaște conținutul cifrelor, iar acest lucru creează discuții și îi irită pe mulți.

„În momentul de față, nu discutăm de o stare epidemică generală pe întreg teritoriul țării sau respectiv la întreaga populație a României. Un lucru care enervează pe mulți, cifrele nu spun totul, în cazul în care nu cunoaștem conținutul cifrelor.”

Al doilea vârf va fi depășit în maxim două săptămâni. Cât mai durează vârful creșterii numărului de COVID? Dr. Molnar Geza vorbește despre starea de urgență

În anumite zone există o creștere semnificativă. Zone precum Galați, Vrancea sunt zone vechi, de cel puțin 7 zile, Recent, în această listă a intrat și Buzăul. De asemenea, pe listă se află și Prahova, Argeș, Dâmbovița, unde avem o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Acest lucru se întamplă din cauza faptului că a crescut și numărul testărilor. Pentru a putea limita răspândirea infecției, medicul epidemiolog Molnar Geza, afirmă că deocamdată nu putem decât să respectăm regulile individuale de protecție.

Când va începe o scădere a numărului de cazuri

Medicul Molnar Geza precizează faptul că al doilea val va fi depășit cu succes în aproximativ două săpămâni

„Suntem la o redeșteptare a valului sau respectiv o revenire a valului, care, în momentul de față, circulă prin focare, pentru că jumătate din cazuistica înregistrată în ultimele două săptămâni arată o creștere de 34%, după datele OMS. În cele 14 zile anterioare zilei de data de 9 iulie, am înregistrat o creștere de 38% și indicele de reproducere este 1,1%, care nu este favorabilă. (…)

Sunt optimist. Anticiparea mea este că și acest al doilea vârf va fi depășit în maxim două săptămâni și va începe fără nicio discuție o scădere”, a declarat medicul Molnar Geza.

Molnar Geza vorbește despre starea de urgență

Conform medicului Molnar Geza, reintroducerea stării de urgență nu va rezolva mare lucru.

„Posibilitatea reintroducerii stării de urgență nu va rezolva mare lucru, în sensul evoluției cazuisticii și înregistrării cazuisticii.

Măsurile administrative sunt necesare pentru a exista pârghiile de acțiune. În cazul în care suntem mai precauți și mai preventivi în comportamentul individual și de grup, se estompează și urmează scăderea inevitabilă ca orice viroză respiratorie”, a afirmat specialistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025