Local

Cât mai poate îndura? De 47 de zile este internat, iar testul COVID-19 iese doar pozitiv

Publicat: 28 apr. 2020

Un tânăr infectat cu COVID-19 trece prin momente dificile. Acesta este internat de 47 de zile în spital şi nu poate fi externat deoarece testele efectuate pentru depistarea noului virus au rezultat pozitiv. Acest este cel mai „longeviv” pacient din România infectat cu coronavirus.

Vă reamintim că pacienţii asimptomatici internaţi în secţia de Covid-19 din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Iași au parte de consiliere psihologică pentru a depăși perioada dificilă prin care trec. Mulți dintre aceștia nu înțeleg de ce trebuie să rămână în unitatea medicală deși acești nu au niciun simptom. Dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași, a declarat că atât ea cât și psihologii din cadrul instituției încearcă constat să îi susțină pe pacienți.

„Asimptomaticii rămân o problemă. Nu medical ci din punct de vedere al susţinerii lor psihologice. Astăzi la vizită medicală, am discutat cu şapte dintre aceşti pacienţi. Le-am explicat că motivul rămânerii în spital este strict legat de riscul epidemiologic, fiind surse de infecţie. Ca urmare, psihologii noştri vorbesc cu ei şi încercam să le oferim suportul necesar.”, a declarat Carmen Dorobăț.

Adauga un comentariu