Prima pagină » Culinar » Cât usturoi se pune la cârnați. Multe gospodine greșesc cantitatea

Cât usturoi se pune la cârnați. Multe gospodine greșesc cantitatea

23 apr. 2024, 12:00,
BZI.ro, în Culinar

Puține gospodine știu cât usturoi se pune la cârnați pentru a avea un gust cât mai delicios. Cârnații de casă sunt printre preferații multor români. Cu un gust aromat și bogat, aceștia sunt mult mai ușor de preparat decât îți imaginezi și printre cele mai populare preparate din bucătăria românească.

Cât usturoi se pune la cârnați

Cârnații sunt nelipsiți de pe mese, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Aceștia se obțin cu ajutorul ingredientelor de calitate, însă usturoiul este nelipsit pentru a le da un gust absolut delicios. În unele zone ale țării, cârnații se prepară după rețete vechi de familie.

Deși multă lume dorește să prepare cârnați de casă, puțini sunt cei care știu cum se pregătesc ca la carte, pentru a se bucura de ei și în sezonul rece. Multe gospodine care îi prepară acasă greșesc cantitatea de usturoi pe care o pun în compoziția acestora.

În cârnații de casă se adaugă o cantitate mare de usturoi, dar nu exagerată. Pentru un kilogram de carne se pun aproximativ 25-35 de grame de usturoi. Un lucru important de reținut este faptul că nu este bine să se folosească usturoi din import, pentru că acesta ar putea să oxideze. Pentru cârnați delicioși, usturoiul nu trebuie subțiat cu apă. La prepararea lor este musai să adăugăm doar pasta de usturoi.

Rețetele de cârnați diferă foarte mult de regiunea geografică a țării. De exemplu, moldovenii amestecă două tipuri de carne, porc și mânzat, pentru prepararea cârnaților. Ingredientul secret pentru ca aceștia să iasă extrem de gustoși este usturoiul.

Cu ce pot fi consumați cârnații de casă

Când vine vorba de deliciile culinare pentru masa de Crăciun și de Revelion, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. Pe lângă sarmalele cu carne tocată și varză murată, piftia aromată și chiftelele fragede și suculente, doamnele pricepute în bucătărie pregătesc și niște cârnați de casă.

Cârnații pot fi serviți cu diferite preparate și în diferite moduri. Pot fi prăjiți sau gătiți la grătar. Acesta este modul clasic de a pregăti cârnații. Îi poți prăji într-o tigaie sau pe grătar până devin aurii și crocanți la exterior, dar încă suculenți la interior. Dacă preferi o opțiune mai ușoară, îi poți fierbe în apă cu puțină sare până când sunt gata. Aceștia pot fi serviți cu diverse garnituri sau chiar adăugați în ciorbe sau supe. De asemenea, poți coace cârnații în cuptor alături de legume pentru a obține o masă gustoasă și reconfortantă. Cârnații pot fi adăugați în multe rețete, cum ar fi paste, risotto, pizza sau chiar în sandvișuri.

Acum că ai aflat cât usturoi se pune la cârnați, trebuie să mai știi și faptul că aceștia pot fi serviți alături de diverse sosuri, precum ketchup, muștar, sos de hrean sau maioneză, pentru o aromă suplimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *