Actualitate

Cât va costa anul acesta mielul de Paşte. Ministrul Agriculturii a răspuns

Publicat: 17 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât va costa anul acesta mielul de Paşte. Ministrul Agriculturii a răspuns
Răspunsul ministrului Agriculturii a fost solicitat la finalul şedinţei de Guvern, în condiţiile în care unii producători spun că preţul mielului ar putea să se dubleze

Ministrul Agriculturii a spus cât va costa anul acesta mielul de Paşte. Întrebarea reporterilor a fost adresată la finalul şedinţei de Guvern. Referindu-se la preţul mielului de Paşte de anul acesta, Adrian Chesnoiu a spus că el va costa „fix cât vom plăti pe el”. Ministrul Agriculturii a mai adăugat că prețul se va regla în funcţie de cerere şi ofertă.

De asemenea, Adrian Chesnoiu i-a sfătuit pe români să se informeze din surse sigure înainte să facă achiziții pripite.

cât va costa anul acesta mielul , miel de Paste
Având în vedere că preţurile sunt tot mai mari la alimente, oamenii caută promoţiile în magazine

Ministrul Agriculturii a spus cât va costa anul acesta mielul de Paşte

Răspunsul ministrului Agriculturii a fost solicitat la finalul şedinţei de Guvern, în condiţiile în care unii producători spun că preţul mielului ar putea să se dubleze.

„Fix exact cât o să plătim pe el. În momentul de faţă mieii sunt vii, nu au fost sacrificaţi şi nu putem să le stabilim preţul în viu la momentul la care discutăm. În funcţie de cererea şi ofertă care va exista pe piaţă, se va regla şi preţul”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Având în vedere că preţurile sunt tot mai mari la alimente, oamenii caută promoţiile în magazine. Astfel, ministrul Agriculturii vine cu un nou apel la calm după ce cozile de la benzinării au fost înlocuite de frica de a rămâne fără ulei.

Speriaţi de o eventuală criză şi de creşterea preţului la acest produs, românii s-au grăbit să-şi facă provizii pentru mai multe luni, ajungând astfel ca mii de oameni din toată ţara să golească rafturile magazinelor.

Isteria a debutat cu mesaje alarmiste de pe reţelele sociale, însă nu a avut impact asupra tuturor românilor.

cât va costa anul acesta mielul , friptura de coaste de miel
Isteria a debutat cu mesaje alarmiste de pe reţelele sociale, însă nu a avut impact asupra tuturor romanilor

Ministrul Agriculturii, mesaj după isteria uleiului

Astfel, după ce românii şi-au umplut coşurile de cumpărături cu sticle de ulei în aceste zile, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a precizat faptul că România nu este expusă riscului de criză alimentară pentru că ţara noastră produce suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei.

„Asigur încă o dată că România are stocurile necesare de ulei, asfel încât să ne asigurăm necesarul până la nouă recoltă. Producem alimente şi produse agroalimentare, astfel încât să fim independenţi din punct de vedere alimentar. Şi nu spun numai eu asta, o spun deopotrivă şi fermierii şi reprezentanţii procesatorilor”, a declarat ministrul Chesnoiu.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, România rămâne cel mai mare producător de floarea-soarelui din Uniunea Europeană, producţia ţării noastre fiind de peste două milioane de tone anul.

Adrian Chesnoiu i-a sfătuit pe români să se informeze din surse sigure pentru a nu se crea panică ce duce la golirea rafturilor din magazine.

cât va costa anul acesta mielul, ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu
Astfel, ministrul Agriculturii vine cu un nou apel la calm după ce cozile de la benzinării au fost înlocuite de frica de a rămâne fără ulei

De asemenea, ministrul Agriculturii a făcut o postare pe pagina sa de Facebook, unde îi asigură pe români că nu au niciun motiv de îngrijorare, în ceea ce ce priveşte stocurile alimentare din magazine.

„Îi rog pe români să nu se lase atrași în spirala informațiilor alarmiste cu privire la eventuale dezechilibre pe piața alimentelor. Obținem suficientă materie primă pentru a nu fi afectat accesul oamenilor la alimente. Vă dau câteva exemple: Producem într-un an agricol bun peste 11 milioane tone de grâu, 15 milioane de tone de porumb și 3 milioane de tone de floarea-soarelui, cantități mai mult decât duble față de necesarul de consum al populației”, a declarat ministrul Agriculturii.

Totodată, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii a spus cât va costa anul acesta mielul de Paşte.

Adauga un comentariu