Actualitate

Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamţ s-a întors acasă

Publicat: 07 mai 2021
Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț
Veşti bune vin din Belgia. Medicul erou care a suferit arsuri pe o mare parte din suprafaţa corporală în incendiul de la Piatra Neamţ şi-a revenit. Acesta a fost externat

Veşti bune referitoare la medicul Cătălin Denciu. Şeful secţiei Covid-19 de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ a fost externat din unitatea medicală din Belgia şi s-a întors acasă.

Medicul de 48 de ani a suferit arsuri extrem de grave în incendiul izbucnit în secţia COVID-19. Conform unor prieteni apropiaţi ai familiei Denciu, medicul împreună cu soţia sa au revenit acasă, la Piatra Neamţ, înainte de sărbătorile pascale.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri grave în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ

Cadrul medical Cătălin Denciu a fost rănit extrem de grav în incendiul izbucnit pe data de 14 noiembrie 2020 în spitalul din Piatră Neamţ. Arsurile suferite au fost de gradul 2 şi 3 pe nu mai puţin de 40 la sută din suprafaţa corpului.

Autorităţile din România văzând gravitatea rănilor eroului de la Piatra Neamţ au hotărât să îl transfere de urgenţă, cu un avion militar, la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

Din cauza gravităţii rănilor, medicul Denciu a fost indus într-o comă profundă forţată timp de nu mai puţin de trei săptămâni. Tocmai în luna ianuarie a acestui an, a fost externat de la terapie intensivă într-un salon al spitalului unde a început recuperarea propri zisă.

Procesul de recuperare va dura

Într-un articol publicat pe data de 1 martie în revistă militară belgiana Defensie, medicul Cătălin Denciu afirma faptul că a muncit enorm de mult pentru a îşi readuce într-o stare funcţională părţile organismului afectate de flăcări.

La acea vreme, menţiona că poate inclusiv pedala, doar că procesul de recuperare va dura încă o perioadă destul de îndelungată. De altfel, Alina Denciu, soţia medicului erou, la rândul ei doctor cu specializarea Ginecologie, a urmat în ultimele luni cursuri pentru a putea continua procesul de recuperare.

„Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul ocupațional pentru a învăța să mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, a declarat Cătălin Denciu pentru o publicație din Belgia.

Soţia sa l-a însoţit în spitalul belgian, unde a locuit într-o cameră destinată personalului militar. După o scurtă vacanţă în România, cei doi soţi ar urma să se întoarcă, pentru a continua tratamentul de recuperare, la Spitalul Sfântul Luca din Belgia, acolo unde Cătălin Denciu a lucrat ca anestezist înainte de a se întoarce în România, la spitalul din Piatră Neamţ.

Incendiu devastator la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

Reamintim faptul că medicul Cătălin Denciu este cadrul medical care era de gardă în seara tragică în care a ars secția de Anesteie şi Terapie Intensivă de ls Spitalul Județean Piatra Neamț. În momentul în care a izbucnit incendiul, el nu s-a gândit de două ori şi s-a aruncat în foc, cu mâinile goale, pentru a-i scoate pe pacienți din flăcări. A suferit arsuri de gradul doi și trei pe o mare parte din suprafața corporală.

Zece persoane au murit în incendiul din Piatra Neamț în acea seară, 14 noiembrie 2020, din nefericire. Erau pacienți intubați, pacienți care erau infectaţi cu noul coronavirus și fuseseră internați la ATI.

Comentarii
Adauga un comentariu