National

Cătălin Drulă, Nicolae Ciucă și Emilia Şercan, primele reacții după anunţul demisiei ministrului Educaţiei

Publicat: 29 sept. 2022
Cătălin Drulă Nicolae Ciucă și Emilia Şercan primele reacții după anunţul demisiei ministrului Educaţiei
Sorin Cîmpeanu a vorbit despre demisie spunând că este incorect

Preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat, după anunţul demisiei ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că în Guvern este „un plagiator mai puţin”, notează News.ro. „Aşteptăm şi demisia celuilalt: Ciucă”, a punctat el.

„Un plagiator mai puţin în guvern. N-a mai prins moţiunea USR de marţi. Aşteptăm şi demisia celuilalt: Ciucă”, a scris Cătălin Drulă, joi seară, pe Facebook.

Demisia lui Cîmpeanu vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

Premierul Ciucă, prima reacție la demisia ministrului Cîmpeanu

Premierul Nicolae Ciucă reacționează public la demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al educației. Ciucă anunță că urmează consultări de urgență în cadrul PNL pentru propunerea unui înlocuitor.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație.

În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, scrie Ciucă pe Facebook.

Emilia Şercan: „Demisia ministrului Sorin Cîmpeanu după scandalul plagiatului e un gest de normalitate”

Jurnalista Emilia Şercan, care a formulat recent acuzaţii de plagiat la adresa ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu, afirmă că demisia acestuia reprezintă un gest de normalitate.

„Demisia după un astfel de scandal e un gest de normalitate”, a scris, pe Facebook, Emilia Şercan.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

Jurnalista Emilia Şercan relatează că ministrul şi-a însuşit în mod fraudulos şi paternitatea creaţiei celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secţiuni din cursul universitar.

„Anul acesta, în calitate de ministru al Educaţiei şi promotor al Proiectului ”România Educată”, Sorin Cîmpeanu a promovat o lege prin care faptele sale din 2006 şi 2009 ar urma să fie considerate prescrise la trei ani de la comiterea lor, iar cele mai dure sancţiuni care i-ar putea fi aplicate pentru cele două abateri de la normele de etică şi integritate academică au fost eliminate, în totalitate, din lege”, scrie Emilia Şercan.
Comentarii
  • bre , nu mai alergati dupa functiile de sef , ministru …..ca uite !!!!!!!!!!!!! stati in banca voastra si vedeti – va de treaba , daca aveti …………

Adauga un comentariu