Local

Câte amenzi a acordat Jandarmeria Iași în ultimele 24 de ore

Publicat: 01 mai 2020

Pentru prevenirea răspândirii coronvirusului, Jandarmeria Iași a efectuat mai multe misiuni în ultimele 24 de ore. Astfel:

  • protecția a zece centre de carantină, două transporturi asigurate cu ajutorul a șase autoturisme cu 11 persoane;
  • au fost depistate 17 persoane care nu au respectat măsurile de limitare a circulației;
  • 27 persoane au fost verificate la domiciliu;
  • nu mai puțin de 39 societăți comerciale verificate;
  • au fost aplicate 28 sancțiuni în cuantum de 67.700 lei.

Dintre cele 28 de amenzi, 17 au fost aplicate în conformitate cu Ordonanța Militară 3/2020, în cuantum de 64.000 lei. Alte zece sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1990, în valoare de 2.200 lei și nu în ultimul rând o sancțiune de 1.500 lei în conformitate cu Ordonanța de Urgență 55/2002 pentru infracțiunea de a plimba în locuri publice un câine de rasă periculoasă fără botniță.

„Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine, doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună. Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua Internaţională a Muncii, este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi trebuie să abordăm diferit această zi, să respectăm distanţarea socială, Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă.

  • Păstrați distanțarea socială, evitați aglomerațiile şi nu transformați aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.
  • Încă nu este posibil să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea  numărului de 8 persoane.
  • Dacă vremea va fi prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie.

Polițiștii și jandarmii vor acționa pentru  menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale și vor supraveghea toate acele zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde, unde tradițional se încing grătarele.

Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

Aproximativ 1.000 de polițiști, alături de care vor acționa 300 de jandarmi, dar și polițiști locali și militari vor fi în stradă, în perioada 1 – 3 mai, pentru siguranța dumneavoastră, iar efectivele implicate în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt atunci când se constată încălcări ale legii.”, a transmis IPJ Iași.

Adauga un comentariu