Local

Câte cadre medicale sunt infectate la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași – VIDEO

Publicat: 06 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câte cadre medicale sunt infectate la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași - VIDEO

Direcția de Sănătate Publică Iași transmite faptul că 7 cadre medicale, 3 asistenţi medicali şi 4 infirmieri din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon Iași.

„În urma confirmării unor cazuri de COVID-19 la Secţia de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi,  Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică. În urma testărilor efectuate la secţia de ortopedie, pană în prezent au fost depistaţi cu noul coronavirus 6 pacienţi, dintre care 3 din judeţul Botoşani. Toţi aceştia s-au prezentat pentru internare la unitatea medicală în perioada 23.04 – 30.04.2020.

De asemenea, rezultatele de laborator au evidenţiat prezenţa virusului şi la 7 cadre medicale, 3 asistenţi medicali şi 4 infirmieri. Până în prezent, au fost efectuate 139 de recoltări, 108 de la personalul medical şi 31 de la pacienţii acestei secţii. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare şi urmăreşte să stabilească în continuare toţi contacţii direcţi.”, a transmis Marius Voicescu, purtătorul de cuvând DSP Iași.

Adauga un comentariu