Local

Câte doze de vaccin anti-Covid-19 s-au administrat în județul Iași, în ultimele 24 de ore

Publicat: 23 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câte doze de vaccin anti-Covid-19 s-au administrat în județul Iași în ultimele 24 de ore
Se menține ritmul crescut de vaccinare împotriva COVID-19 administrate în județul Iași. În ultimele 24 de ore s-au administrat 3.210 doze, din care 2.706 persoane au primit prima doză, iar 504 persoane au fost vaccinate cu a doua doză
Se menține ritmul crescut de vaccinare împotriva COVID-19 administrate în județul Iași. În ultimele 24 de ore s-au administrat 3.210 doze, din care 2.706 persoane au primit prima doză, iar 504 persoane au fost vaccinate cu a doua doză.
În toate centrele de vaccinare din județul Iași s-au administrat 190.521 doze de vaccin împotriva COVID-19 de la începutul campaniei (27 decembrie) și până acum.
Cu prima doză s-au vaccinat 115.226 de oameni, iar 75.295 de persoane au primit și rapelul (a doua doză a vaccinului), potrivit Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.
S-au administrat vaccinuri Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Alba-neagra cu vaccinarea anti-COVID-19 în satele din județul Iași!

Ieri, 22 aprilie 2021, echipa mobilă de vaccinare anti-COVID-19 s-a deplasat în comuna Heleșteni, județul Iași. Au fost administrate 40 de doze de vaccin Moderna în doar 5 ore. Cei mai dornici au fost localnicii trecuți de vârsta pensionării, care nu se pot deplasa pe distanțe mari pentru a se putea imuniza împotriva coronavirus

Echipa mobilă de vaccinare anti-COVID-19 a încheiat în doar câteva ore prima zi de activitate, când au ajuns în comuna Heleșteni, județul Iași. De la ora 9:00 și până la ora 13:00 au fost imunizați cu serul Moderna 40 de localnici. La scurt timp după ce a ajuns echipa mobilă, persoanele dornice să se vaccineze au început să se adune în fața centrului. Majoritatea erau persoane cu vârsta de peste 60 de ani și cu probleme grave de sănătate. Deși unii au dorit să se imunizeze cu mult timp în urmă, nu au avut această posibilitate.

De când a început pandemia COVID-19 nu au părăsit localitatea, povestind că nu au mers mai departe de magazinul din sat din frica de a nu contracta virusul. Imediat cum au fost informați de reprezentanții din primărie, 66 de localnici s-au înscris pe liste. Câțiva dintre ei s-au răzgândit din diverse motive. Fie că au ajuns cu bicicleta, căruța sau cu mașina pusă la dispoziție de Primărie, sătenii s-au prezentat nerăbdători la centru.

„La ora 9:00 a început intens activitatea, fiind deja persoane care au ajuns în fața centrului. Ne-am bucurat și, după un asemenea start, ne-am așteptat la un flux continuu. În jurul orei 11:00 au fost deja vaccinați 30 de pacienți. Am așteptat alte 10 persoane pentru a putea deschide un alt flacon de doze de vaccin Moderna. Până în acest moment, nimeni nu a avut o con

Adauga un comentariu