Culinar

Cate kilograme trebuie sa ai, in functie de varsta si inaltime. Tabelul greutatii

Publicat: 05 nov. 2019

Greutatea ideala depinde de la o persoana la alta. Este gresit sa ne comparam cu altii, atunci fie risti fie sa te multumesti sa ai cateva kilograme in plus, fie sa vrei sa slabesti exagerat de mult. Urmatorul tabel te poate ajuta sa verifici greutatea ideala in functie de inaltime si varsta.

Daca ai mai putine kilograme decat ar trebui, mergi la medic si vezi daca nu cumva ai o problema de sanatate. Dupa ce ai exclus aceasta posibilitate, poti incerca sa iti imbogatesti dieta cu nutrienti care te-ar putea ajuta sa te ingrasi.

O greutate normala te ajuta sa fii sanatoasa si sa te protejezi de boli. n tabelul de mai jos vezi care este greutatea ideala in functie de varsta si inaltime.

In acest sens, ne ajuta formula de calcul al indicelui de masa corporala, cunoscutul IMC.


IMC se calculeaza impartind greutatea subiectului la patratul inaltimii sale, exprimata de obicei ori in metri. Poti sa-si calculezi singur indexul de masa corporal folosind formula de mai sus si sa vezi daca te situezi in zona normala.

Ca regula general valabila, spre exemplu, daca vorbim despre 1.60-1,70m inaltime, femei, atunci greutate trebuie sa fie in jur de 50-55-60-65 kg ( cam cu 5-10 kg mai putin decat numarul centimetrilor de peste 1m ), daca vorbim de 1.70-1.80m, barbati, atunci 70- 75-80-85kg pot fi valori optime. Totusi, mai detaliat puteti face calcul mai sus mentionat.

Daca ai o greutate normala, inseamna ca ai si o sanatate buna. Pentru a ramane asa, este important sa ai o dieta echilibrata, bazata pe fructe si legume, si sa faci miscare 30 de minute in fiecare zi.

Daca ai kilograme in plus, trebuie sa iei unele masuri pentru a reveni la o greutate normala. Excesul de greutate creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, de accident vascular si de diabet. In acest caz, miscarea este foarte importanta si ar trebui sa a alimentatie sanatoasa, bazata pe multe fructe si legume.loading...

Adauga un comentariu