Local

Câte persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în judeţul Iași, în prima zi a etapei a II-a din campania de vaccinare

Publicat: 19 ian. 2021
Centru de vaccinare în județul Iași
aproximativ 2000 de ieșeni s-au vaccinat în prima zi de vaccinare din etapa a 2 - a

Conform informaţiilor obţinute de reporterii Cotidianului Bună Ziua Iași în judeţul Iași s-au vaccinat, în prima zi din etapa a 2 a din campania de vaccinare un număr de 1971 de persoane. Vorbim despre vârstnici în vârstă de peste 65 de ani dar şi despre persoane care lucrează în meserii cu risc.

Din aceste considerente, la un calcul simplu, lunar în judeţul Iași ar putea fi vaccinaţi, dacă numărul rămâne constant, aproximativ 60.000 de persoane.

Cât ne trebuie să atingem imunizarea în masă în judeţul Iași

Conform rapoartelor oficiale, într-o zi în judeţul Iași s-au vaccinat în total aproximativ 2000 de persoane. Imunizarea în masă se crează, conform specialiştilor în domeniu, la o vaccinare de minim 70% din populaţia prezentă.

Iașul are o populaţie de aproximativ 890.000 de locuitori. La un calcul aproximativ (bazându-ne doar pe prima zi de campanie de vaccinare ) putem spune că în aproximativ 10 luni s-ar crea un procent de imunizare de aproximativ 70%. ***

Iată centrele de vaccinare din Iași

Primarul municipiului Iași a făcut publică lista cu centrele municipale de vaccinare. Adresa fiecărui centru se regăseşte în lista prezentată mai jos:

” Centrele de vaccinare antiCovid 19 organizate de municipalitate sunt pregătite pentru campania care începe luni, 18 ianuarie. Iată câteva imagini. Ca primar, a rămas o prioritate pentru mine, și totodată sper ca toți să înțelegem că trebuie să ne vaccinăm.
#șieumăvaccinez
Școala Gimnazială „G. Călinescu” Iași – Sala de sport, str. Amurgului nr. 21, Iași.
Colegiul „C. Negruzzi” Iași – Sala de sport, str. Toma Cozma nr. 4, Iași.
Școala Gimnazială „Șt. Bârsănescu” Iași – Sala de sport, str. Zugravi nr. 12A,
Iași.
Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” Iași – Sala de sport, Str. Ion Creangă nr. 27,
Iași.
Liceul Teoretic Waldorf Iași – Sala de sport, str. Calea Chișinăului nr. 123bis, Iași.
Colegiul „M. Eminescu” Iași – Sala de sport, str. M. Kogălniceanu nr. 10, Iași.” se arată în postarea publicată pe o reţea de socializare.

*** Menţionăm că aceste calcule sunt estimative şi se bazează doar pe datele din prima zi de vaccinare

Adauga un comentariu