National

Câte persoane și autoturisme au intrat în țară în ultimele 24 de ore, prin Punctul de Frontieră Nădlac II

Publicat: 18 mart. 2020

Grupul de Comunicare Strategică transmite că în decursul nopții au intrat în țară aproximativ 3.000 de persoane români și străini, dar și 800 de autovehicule, prin Punctul de Frontieră Nădlac II.

”În urma demersurilor efectuate de autoritățile române, în cursul acestei nopți și în această dimineață, Poliția de Frontieră a efectuat formalitățile de intrare în ţară pentru aproximativ 3.000 de cetățeni români și străini şi aproximativ 800 de autovehicule, sosite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior  persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și  efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea  măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punctul de trecere a frontierei, mijloacele de transport au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmerie pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantină sau  pentru  autoizolare.

Pentru această activitate, Poliția de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră, pentru cele 10 artere de control, astfel încât formalitățile să se desfășoare cu rapiditate.

Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 36 misiuni de transport pentru 122 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.

De asemenea, în sprijinul activităților de combatere a efectelor, la nivel național, au fost instalate 225 de corturi destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.”, se arată în comunicatul GCS.

Comentarii
  • Control specific? Cei ce au trecut afirma ca vamesii au fost depasiti de situatie, ca imensa majoritate dintre cei ce au venit nu au respectat nimic si au mintit pe rupte. Au venit, pe langa putini oameni responsabili si care au avut/au un loc de munca oficial(sau nu, vezi femeile ce fac menajul si care au fost puse pe liber) in alte tari, puzderie de curve, „pesti”, infractori ce vin sa se trateze acasa, daca e nevoie, pentru ca nu-i asa, AU DREPTURI! In schimb constituie focar de risc pentru multi, multi altii, nevinovati. Unde este statul, aici??? Sa-i identifice pe cei din lumea „underground”(golani, curve…) sa-i izoleze la gramada si…care scapa, scapa si mai vedem, apoi, ce facem cu ei. Nu as avea nici-o remuscare sa fac asta si sa-i salvez pe cei ce merita salvati. S-ar face o buna triere, pentru noi. Daca pot fi gasiti cei de mai sus, exceptie putinii de care vorbeam si care trebuie tratati omeneste? Da, totul este sa se vrea!!!

Adauga un comentariu