International

Cățeii din Franța, antrenați să identifice persoane infectate cu noul coronavirus. Au atins o acuratețe mai bună decât testele PCR – VIDEO

Publicat: 10 nov. 2020

După doar două săptămâni de antrenament, câinii au atins o acuratețe de 94% a identificării persoanelor infectate cu virusul COVID-19, mai bună decât cea a testelor PCR.

Conform Euronews, o școală veterinară din Val-de-Marne, lângă Paris, a început să antreneze câini polițiști de căutare și salvare pentru a detecta persoanele care sunt infectate cu virusul COVID-19. În decurs de două săptămâni, câinii au atins o rată de precizie de 94% în răspunsul la probele de transpirație. Câinii nu miros direct virusul, ci adulmecă o substanță chimică produsă atunci când virusul infectează celulele și este eliberat de organism.

„În acest moment câinii sunt mai eficienți decât testele PCR”, a spus profesorul Dominique Grandjean, de la Școala Națională de Medicină Veterinară din Alfort, cel ce avut această idee.

În imaginea de mai sus, profesorul Grandjean și un câine din cei care au fost antrenați pentru detectarea celor infectați cu Covid-19 (câinele e din rasa Malinois, folosit de forțele de ordine din mai multe țări pentru detectarea drogurilor ori a substanțelor explozive)

Se pare că, în teorie, orice rasă ar putea fi dresată ca câine capabil să detecteze prezența virusului în interval de două până la 10 săptămâni.

„Obstacolul major cu care ne confruntăm este lipsa de finanțare. Spre deosebire de multe alte țări, cum ar fi Arabia Saudită, Finlanda, Liban, Columbia etc., nu primim ajutor din partea guvernului nostru. Următorul mare pas este de a-l convinge pe ministrul sănătății de eficiența câinilor în prevenirea și controlul răspândirii virusului și că suntem demni de finanțare publică”, a mai spus profesorul Dominique Grandjean.

Câini special antrenaţi pentru a depista cazurile Covid-19, în Marea Britanie

Specialiştii din Marea Britanie vor să dreseze câini pentru a depista cazurile de infecţie cu noul coronavirus.
Câinii special antrenaţi ar putea fi soluţia pentru ţările care se confruntă cu lipsa kiturilor de testare pentru COVID-19.

Aproximativ 750 de persoane ar putea fi testate în interval de o oră cu ajutorul câinilor, potrivit estimărilor specialiştilor.

Patrupedele dotate cu un simţ al mirosului extrem de fin ar putea fi o soluţie pentru ţările care se confruntă cu lipsa kiturilor de testare, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit sciencealert.com.

Aproximativ 750 de persoane ar putea fi testate în interval de o oră cu ajutorul câinilor special antrenaţi în acest sens, potrivit asociaţiei nonprofit Medical Detection Dogs din Marea Britanie.

Organizaţia s-a asociat cu Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra şi Universitatea Durham în acest proiect.

La sfârşitul lunii martie, instituţia medicală londoneză a oferit detalii despre proiectul experimental, prin care se încearcă să se stabilească dacă aceste patrupede pot fi folosite pentru detectarea cazurilor de COVID-19.

Şase câini au fost incluşi în noul proiect, potrivit publicaţiei britanice The Mirror. Specialiştii încearcă să stabilească dacă boala COVID-19 generează un miros unic ce poate fi detectat de câinii special antrenaţi.

Se ştie deja că aceste animale pot detecta în mod similar alte boli, precum cazurile de cancer, malarie şi Parkinson.

Rezultatele noului studiu vor fi făcute publice în câteva săptămâni.

Adauga un comentariu