Actualitate

Cateva metode care te ajuta sa scapi de bataturi si calcaie crapate fara sa mergi la salon

Publicat: 01 nov. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cateva metode care te ajuta sa scapi de bataturi si calcaie crapate fara sa mergi la salon
17

Calcaiele aspre, crapate si dureroase constituie o problema frecvent intalnita, mai ales la femei.

Numeroase cauze pot fi incriminate, de la lipsa de umiditate, dieta nesanatoasa, ingrijirea necorespunzatoare a picioarelor, incaltamintea stramta, statul prelungit in picioare pana la tulburari ale pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis, diabet si boli tiroidiene.

Exista mai multe modalitati eficiente de a scapa de aceste probleme:

1. Bai de picioare cu bicarbonat

Aceasta este una dintre cele mai rapide si mai simple metode, cea mai des utilizata in clinici. De obicei, 2-3 proceduri sunt necesare pentru a scapa de un calus.

Cum se face. In 2-3 litri de apa calda, adaugati 2-3 linguri bicarbonat de sodiu si 1 lingura de sapun lichid. Coboram picioarele in acest lichid si tinem 25 de minute, astfel incat pielea sa fie inmuiata.

Apoi, scoatem picioarele si folosim piatra ponce pentru a indeparta stratul de piele crapata.

Se clatesc picioarele cu apa calduta si se sterg cu un prosop moale de bumbac. Dupa procedura, hidrateaza picioarele cu o crema emolienta cu un antiseptic: musetel, calendula sau eucalipt.

2. Sosete cu glicerina

Un alt mod pe care expertii il recomanda adesea. Aceasta metoda nu numai ca va permite sa scapati de pielea uscata, dar, de asemenea, ajuta la catifelarea pielii pe intreg piciorul.

Cum se face. In 50 ml de glicerina se adauga 8-10 picaturi de amoniac si se agita usor. Amestecul rezultat ar trebui sa fie aplicat pe picioare inainte de a merge la culcare.

Dupa aplicare se pun sosete de bumbac pana dimineata. In medie, sunt suficiente 8-10 proceduri, dar este posibil sa se mareasca numarul acestora, deoarece nu exista efecte adverse.

3. Indepartati pielea uscata cu suc de lamaie

Aceasta metoda se spune ca este foarte populara in Japonia, desi procesul in sine poate produce unele senzatii neplacute.

Sucul de lamaie curata bine, inmoaie pielea si elimina crapaturile. Ca urmare, puteti scapa de un calus grav in 5 zile.

Cum se face. Zdrobiti miezul de la o lamaie medie, coaja se da pe razatoarea mica. Omogenizati si aplicati amestecul pe zona afectata. Tineti-l timp de 10-15 minute. De asemenea, puteti folosi vata de bumbac umezita cu suc de lamaie. Dupa expirarea timpului clatiti cu apa calduta.

4. Produse din farmacie

In ceea ce priveste cremele speciale, merita sa le cumparati pe cele care contin acid salicilic. Unguentul cu acid salicilic este una dintre cele mai rapide cai de a scapa de calusuri. Cremele care contine 40% solutie de acid salicilic functioneaza bine.

Sosete exfoliante – Elimina eficient calusurile piciorului. Indeparteaza pielea aspra si bataturile. Hidrateaza si catifeleaza pielea talpii piciorului.

Cum sa alegi pantofii potriviti

Pantofii ar trebui cumparati seara. In timpul zilei, picioarele se obosesc si se umfla putin, deci atunci cand cumparati pantofi seara, veti alege dimensiunea potrivita si exact pantofii pe care ii veti simti confortabili pe tot parcursul zilei.

Este recomandabil sa cumparati pantofi din materiale naturale, cum ar fi piele si bumbac. In astfel de pantofi, pielea va respira, iar picioarele vor transpira mai putin. Nu purtati pantofi noi pe tot parcursul zilei – purtati-i treptat.

Adauga un comentariu