Stiri si curiozitati

Câți bani se dau la nuntă în 2022. S-a mărit darul 

Publicat: 24 mai 2022
Colaj foto cu bani in plic si miri la nunta
În cazul în care trebuie să participați la o nunta în 2022, vă prezentăm exact modul în care trebuie să calculați banii pe care trebuie să îi oferiți la dar.

Pentru că perioada pandemiei a durat două veri, mulți au fost nevoiți să își amâne evenimentul fericit. Acum numărul evenimentelor de acest fel au explodat! Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru dar, dacă ești naș, socru, rudă sau simplu invitat la o nuntă în 2022.

Deoarece mulți recuperează timpul pierdut, anul acesta sunt programate extrem de multe evenimente, ca niciodată.

Câți bani se dau la nuntă în 2022

Atunci când lași darul pentru nuntă, trebuie să știi că există câteva lucruri de luat în considerare. Acestea sunt: bugetul cheltuit de miri, relația cu fericitul cuplul și dacă vii singur sau însoțit la nuntă, potrivit redactia.ro.

Bugetul unei nunți în România variază între 6.000 și 10.000 de euro, excluzând locația și meniul de nuntă, însă cifrele arată că, de multe ori, mirii ajung să cheltuiască cu până 30% mai mult decât și-au propus initial, spun cei care planifică evenimentele.

În ceea ce priveşte darul de nuntă, suma corectă pe care trebuie să o dai este calculată după o formulă foarte simplă: prețul meniului x 2. Dacă acesta a costat 250 de lei, ar trebui să oferiţi ca dar minimum 500 de lei.

Darul se shimbă dacă sunteți părinţi, naşi, fraţi şi prieteni foarte apropiaţi. Atunci ar trebui să lăsați în plic o sumă de bani mult mai mare decât un invitat obişnuit. De obicei, naşii le oferă finilor un dar de nuntă de minimum 1500 de lei de persoană.

Părinţii oferă câteodată mai mult, dar asta în funcţie de situaţia lor financiară. Şi rudele apropiate dau ceva mai mulţi bani decât un invitat obişnuit, undeva la 600-700 de lei de persoană. În cazul în care vei merge cu partener/parteneră, suma se va dubla.

De asemenea, se ţine cont şi de locaţie, dar şi de muzică. Totuşi, trebuie să luaţi în considerare şi propriile venituri.

Ce tarif are Jean de la Craiova ca să cânte la o nuntă în 2022

De ani buni, Jean de la Craiova se află în topul preferințele organizatorilor de petreceri. Dar ca să îl ai la nuntă, botez, zile de naștere sau alte evenimente, trebuie să bagi mâna adânc în buzunar. Astfel, pentru o reprezentație de 60 de minute, pentru anul în curs Jean de la Craiova solicită între 3.000 și 3.500 de euro, în timp ce la o nuntă întreagă, pentru un program de patru ore, artistul vrea între 12.000 și 14.000 de euro. Sumele nu sunt deloc mici, însă efortul financiar merită.

Pentru că este foarte căutat, artistul își permite să aibă un tarif colosal, pe care nu oricine și-l poate permite. Cu toate acestea, aparițiile lui sunt, însă, de neuitat. Trebuie, totuși, să precizăm că tariful lui Jean de la Craiova ar putea crește ușor, în funcție de programul pe care îl susține, dar și de durata și complexitatea acestuia.

În cazul în care trebuie să participați la o nunta în 2022, mai sus aveți exact modul în care trebuie să calculați banii pe care trebuie să îi oferiți la dar.
Adauga un comentariu