Prima pagină » Stiri si curiozitati » Câți bani se dau pentru ajutorul de încălzire. Toți românii trebuie să știe asta

Câți bani se dau pentru ajutorul de încălzire. Toți românii trebuie să știe asta

16 mai 2024, 12:57,
în Stiri si curiozitati

Mulți români încep deja să se întrebe câți bani se dau pentru ajutorul de încălzire anul acesta și dacă suma va fi majorată, în condițiile în care bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale sunt tot mai supuse unor presiuni de tăieri de bani.

Cum poți vedea câți bani se dau pentru ajutorul de încălzire

Soldul se poate interoga în două modalități. Fie prin dovada serviciilor de mandat poștal care are înscris soldul după fiecare plată efectuată de beneficiarul sprijinului, inclusiv în cazul în care plata s-a realizat prin intermediul poștașului, la domiciliul beneficiarului, fie prin accesarea site-ului C.N. POȘTA ROMÂNĂ pentru afișarea electronică a acestui sold.

Cardurile de energie dispar la începutul fiecărui an. Românii cu venituri mici însă vor beneficia în continuare de acest ajutor.

Câți bani se dau pentru ajutorul de încălzire

Acest venit se adresează în principiu familiei sau persoanei singure care nu are alte proprietăți sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere și care obține un venit mediu net lunar de până la  1386 lei/persoană în cazul familiei și până la 2053 lei, în cazul persoanei singure. Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.

Există și un alt tip de venit pentru energie, fiind vorba de suplimentul pentru încălzire. Acesta se adresează familiei sau persoanei singure care nu are alte proprietăți sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere, și care obține un venit mediu net lunar de până la  1386 lei /persoană în cazul familiei și până la 2053 lei, în cazul persoanei singure. De menționat este că veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.

Tipurile de energie pentru care se acordă ajutorul sunt: termică în sistem centralizat, electrică, gaze naturale, combustibili solizi și/sau petrolieri. Pentru a primi ajutorul de încălzire, românii: trebuie să dețină un singur sistem de încălzire, nu trebuie să beneficieze de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinței.

În România, în 2023 peste 4 milioane de persoane au beneficiat de carduri de energie, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei. Ajutorul s-a acordat în două tranșe a câte 700 de lei fiecare, de aceea românii au fost îndreptățiți să își pună și întrebarea câți bani se dau pentru ajutorul de încălzire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *