Local

Câţi ieşeni au luat pastile de iod, în luna iulie. Iată lista farmaciilor care acordă gratuit medicamentele

Publicat: 09 aug. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Câţi ieşeni au luat pastile de iod în luna iulie. Iată lista farmaciilor care acordă gratuit medicamentele
În judeţul Iaşi, în luna iulie, au fost eliberate doar 96 de tablete de iodură de potasiu pentru 38 de persoane

Direcţiile de Sănătate Publică din România au transmis câte persoane s-au dus la farmacie pentru a ridica pastile de iod, eliberate compensat. Astfel, conform DSP la Iaşi, 38 de persoane au solicitat astfel de medicamente.

În România exista foarte multe farmacii care eliberează în mod gratuit pastilele de iodura de potasiu. Iată lista completă a acestora AICI!

Peste 30 de ieşeni au luat pastile de iod de la farmacie, în luna iulie

În ceea ce priveşte judeţul Iaşi, în luna iulie, au fost eliberate doar 96 de tablete de iodură de potasiu pentru 38 de persoane, arată datele furnizate de DSP Iaşi. La nivelul județul Iași se regăsesc 68 de farmacii care eliberează aceste pastile.

Vă aducem aminte că Ministerul Sănătății a dat startul unei campanii naționale de distribuire a iodurii de potasiu de 65 mg. Important de precizat este ca medicamentul se eliberează doar pe baza prescripției medicale, eliberate de medicul de familie.

Conform recomandărilor din prospectul produsului, iodura de potasiu nu este recomandată persoanelor peste 40 de ani, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile să beneficieze de tratamentul cu iodură de potasiu după expunerea la iod radioactiv.

Iodura de potasiu se administrează doar în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților.

Situaţia la nivel naţional a românilor care au luat din farmacii pastile de iod

Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea Direcţiei de Sănătate Publica Ilfov, în luna iulie o singură persoană s-a deplasat la farmacie să ridice pastilele de iodură de potasiu. Persoanele pot merge la 36 de farmacii aflate în judeţ, farmacii aflate pe lista oficială a Ministerului Sănătăţii, pentru a ridica aceste medicamente. Şeful DSP Ilfov, Teodor Negulescu, a transmis că în în judeţul Ilfov 244.206 persoane reprezintă populaţia eligibilă pentru a primi iodură de potasiu.

Farmaciile aflate pe lista Ministerului raportează o dată pe lună câte reţete pentru iodură de potasiu eliberează oamenilor. În judeţul Suceava sunt 25 de farmacii autorizate să elibereze iodura de potasiu, pe baza prescrierii de la medicul de familie. Astfel, în luna iulie însă au fost ridicate de la aceste farmacii numai 15 tablete, potrivit datelor furnizate de şeful DSP Suceava.

În judeţul Timiş, din luna iulie până în momentul de faţă au fost ridicate de la farmacie numai 25 de comprimate de iodură de potasiu, potrivit datelor furnizate de DSP Timiş.

De asemenea, în judeţul Galaţi raportarea farmaciilor pentru luna iulie arată că doar 6 persoane au luat reţetele pentru 10 tablete de iodură de potasiu. Trei farmacii din cele 42 aflate pe lista oficială a Ministerului Sănătăţii au eliberat aceste medicamente, potrivit datelor transmise de conducerea DSP Galaţi.

Nu în ultimul rând, în Bucureşti există cele mai multe farmacii de unde oamenii pot ridica pe baza reţetei medicale pastilele de iodură de potasiu. Datele raportate până acum de farmaciile aflate pe lista Ministerului Sănătăţii arată că au fost distribuite 302 comprimate pentru 172 de pacienţi.

Vă aducem aminte că fabrica de medicamente Antibiotice Iași a produs o cantitate enormă de pastile de iodură de potasiu pentru a fi distribuite în întreaga României. Astfel, conducerea Antibiotice Iași susține că se vor fabrica 2,5 milioane de pastile la fiecare 48 de ore.

Comentarii
  • Pe cine deranjeaza ca, pastilele de Iodura de Potasiu au fost produse de o Firma Romaneasca? Nu cumva pe cei care fac Vaccinuri pe banda rulanta fara a se respecta uzantele de cercertare? Cat de Corupti pot fi acesti raspandaci?

  • verificati va rog : doctorii de familie din iasi nu elibereaza retete ca nu au primit informare de la DSP IASI…eu am incercat si nu am reusit sa iau

  • cat de prostalau sa fii sa iei pastile de iod degeaba sau „prevendiv”? foarte prost. Cu placere. Dar nu ar fi prima oara cand foarte prostii fac lucruri demente.

  • TITLU ,,Iată lista farmaciilor care acordă gratuit medicamentele”Informatia În Iași sunt 68 de farmacii.Asta după ce scrieți mult despre orice.
    Dacă titlu era despre lista farmaciilor din Iași,trebuia sa publicați lista farmaciilor ca de asta am citit articolul

Adauga un comentariu