Local

Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată

Publicat: 03 iul. 2020
Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată
Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată

Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată. Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis vineri, 3 iulie 2020, situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19.

Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizat

Un număr de 2.858 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 235 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.  Conform ultimelor centralizări, un număr de 15 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce o persoană a ieșit din carantină.

„În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Iași.

Misiuni instituționale efectuate de forțele de ordine

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 469 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.
ISU a efectuat 5 misiuni, din care: o misiune de transport către unități spitalicești, o misiune de decontaminare biologică și 3 misiuni specifice. IPJ a efectuat efectuat 118 misiuni specifice.

IJJ a efectuat 32 misiuni, din care: 2 misiuni de pază la spații de carantină, 27 misiuni de cooperare cu IPJ și 3 alte misiuni specifice. Serviciul de Ambulanță Județean a executat 56 misiuni, din care: 23 misiuni de transport către unități spitalicești, 3 misiuni transport către spațiile de izolare, 2 misiuni transport de probe biologice, 28 misiuni de decontaminare biologică.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto. DSP a efectuat 42 misiuni, din care: 10 inspecții la spațiile de carantină și 32 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Cazuri Covid-19

Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.708 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat

În intervalul 02.07.2020 (10:00) – 03.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 decese (12 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mehedinți, București, Prahova, Sibiu și Tulcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 420 de noi cazuri de îmbolnăvire

La ATI, în acest moment, sunt internați 224 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 741 de persoane. Alte 58.991 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 747.592 de teste

Adauga un comentariu