Local

Câți ieșeni sunt izolați, în acest moment, la domiciliu din cauza coronavirus

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câți ieșeni sunt izolați în acest moment la domiciliu din cauza coronavirus
Bărbat uitându-se pe geam

La nivelul judeţului Iaşi, situaţia măsurilor întreprinse în vederea împiedicării răspândirii şi combaterii COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 1681 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate din punct de vedere medical de către DSP. Mai precizăm că 4  persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 178 persoane sunt plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Pentru 4 persoane perioada de carantină a luat sfârșit.
  3. Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 1857 verificări ale persoanelor privind respectarea reglementărilor instituite prin Ordonanțele Militare emise. În urma misiunilor efectuate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 149.000 lei.
  4. Comisarii CJPC au verificat, cf. prevederilor art. 1-3 din Ordonanta Militara 1/2020 un numar de 63
  5.   Ministerul Sănătăţii utilizează toate resursele pentru creşterea capacităţii de diagnostic, dar şi de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul Coronavirus. Peste 8.000 de pacienţi vor beneficia de tratament pentru COVID 19, după ce compania biofarmaceutică AbbVie România, şi-a anunţat intenţia de a dona Ministerului Sănătăţii un număr de aproximativ 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Donaţia se va realiza prin compania Ministerului Sănătăţii, Unifarm SA, iar medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienţilor, conform Planului Alb realizat de către Ministerul Sănătăţii, printre care se numărâă şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, salută şi apreciază sprijinul venit din partea companiei AbbVie:

”Acest medicament, folosit prima dată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase –Matei Balş pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19, este binevenit mai ales acum, în lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente şi materiale sanitare. Mulţumesc companiei AbbVie România pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele”.

 

  1. Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
  2. La nivelul Judeţului Iaşi, numărul de telefon la care se poate apela CJCCI Iaşi, 24/24 ore, este: 256.265.
Adauga un comentariu