Local

Câţi pacienţi din alte judeţe sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi!

Publicat: 06 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câţi pacienţi din alte judeţe sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

În prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internaţi 73 de pacienţi din alte judeţe. Capacitatea de testare a crescut substanţial.

”La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internaţi, din alte judeţe decât Iaşi, un număr total de 73 de pacienţi. Vreau să menţionez faptul că a crescut capacitatea de testare. Dacă în urmă cu doar trei săptămâni aveam o capacitate de testare de doar 50 pe zi, acum avem o capacitate de 450 de teste/zi. Se datorează aparatului primit de la Ministerul Sănătăţii, dar şi de la testele efectuate la IRO şi UMF.” a menţionat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

În altă ordine de idei, managerul Spitalului de Boli Infecţioase a precizat faptul că, aparatul donat de Casa Share este diferit faţă de cel primit de la Ministerul Sănătăţii:

”Vorbim de două lucruri diferite. Aparatul de la Casa Share face extracţie automată. În felul acesta, capacitatea de la Boli Infecţioase a crescut la peste 100 de teste pe zi.” a menţionat Carmen Dorobăț.

Adauga un comentariu