Actualitate

Câți ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore

Publicat: 13 nov. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Câți ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore
8.520 de cetăţeni ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a transmis câți cetățeni ucraineni au intrat în România, în cursul zilei de duminică, 12 noiembrie 2023, prin punctele de frontieră.

Astfel, în ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 90.922 de persoane au venit în țara noastră, dintre care 8.520 de cetăţeni ucraineni.

Câți ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore

Potrivit unui comunicat transmis luni, 13 noiembrie 2023, prin punctele de frontieră de la nivelul statului român, au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, circa 188.800 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 49.000 de mijloace de transport.

Așadar, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict) au intrat în România 6.622.877 de cetăţeni ucraineni.

În ceea ce privește zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat în ultimele ore circa 40 de fapte ilegale (14 infracţiuni şi 25 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la suma de aproximativ 10.700 de lei.

De asemenea, au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de circa 1.300 de lei.

Conform informațiilor furnizate de autorități, nu s-a permis intrarea în ţară a 30 de cetăţeni străini care nu îndeplineau toate cerințele prevăzute de lege. Totodată, nu s-a permis ieşirea a 20 de cetăţeni români din diferite motive legale.

Noi puncte de frontieră pentru intrarea ucrainenilor în România

Vă aducem aminte faptul că România şi Ucraina vor deschide patru noi puncte de trecere a frontierei, a anunțat premierul ucrainean Denis Șmihal. Șeful Executivului de la Kiev a mai transmis că România ocupă locul trei printre partenerii comerciali ai Ucrainei.

De asemenea, Denis Șmihal a menționat că autorităţile române şi cele ucrainene au convenit implementarea unui proiect pilot care se referă la realizarea unui control comun la punctele de trecere a frontierei dintre cele două state.

„Al doilea domeniu de colaborare este infrastructura la graniţă. Deja au fost deschise două noi puncte de trecere a frontierei în regiunea Cernăuţi şi, în perspectivă, planificăm să deschidem alte patru în Bucovina şi Transcarpatia. Declaraţia comună semnată prevede demararea realizării proiectului pilot pentru verificările comune la punctele de trecere a frontieră”, a afirmat Șmihal, potrivit Agerpres.

Recent, la Kiev a fost semnat un acord între cabinetul de miniştri al Ucrainei şi Guvernului României în ceea ce privește construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la frontieră româno-ucraineană, între localităţile Bila Tserkva şi Sighetu Marmaţiei.

Comentarii
  • Pana cand tot vin ucrainienii la noi? Pana caaaaaand? Afaraaaaa ucrainienii din tara acesti salbatici obraznici, fara minima educatie,respect,recunostinta pentru o tara care ii primeste. In situatia dezastru in care se afla Romania su romanii ,pana cand ii mai intretinem din banii nostri si pe acesti ucrainieni care nu sunt refugiati, vin aici la distractie,bautura,furat,droguri si etc.

  • E plină europa de refugiați ucraineni cu masini de peste 100 de mii. Saracii!!!! N-am înțeles asta cu shechengen, ei trec ca prin brânză peste tot

  • Astia nu- s refugiati,profita de razboi si pleaca din Ucraina ca nu mai suporta regimul dictatorial al lui Zelenski. Si ce razboi? Doar in partea de sud- est,in rest e liniste in Ucraina.

Adauga un comentariu