Eveniment-Social

Catolicii din Iași anunță reluarea marelui pelerinaj de la Cacica

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Catolicii din Iași anunță reluarea marelui pelerinaj de la Cacica
Pelerinajul bolnavilor şi al celor care îi îngrijesc la Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica se va relua în ziua de sâmbătă, 14 mai 2022. Organizatorii acestui pelerinaj sunt: Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas, Oficiul pentru Pelerinaje, sanctuarul de la Cacica şi parohiile Diecezei de Iaşi

Veste importantă pentru catolicii din Iași și Moldova! Pelerinajul bolnavilor şi al celor care îi îngrijesc la Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica se va relua (după doi ani de pandemie) sâmbătă, 14 mai 2022. Organizatorii acestui pelerinaj sunt: Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas, Oficiul pentru Pelerinaje, sanctuarul de la Cacica şi parohiile Diecezei de Iaşi.

Catolicii din Iași anunță pregătiri pentru pelerinajul bolnavilor la Cacica (județul Suceava), pe 14 mai 2022! După doi ani de dificultăţi considerabile, legate de pandemie, anul acesta se va putea relua pelerinajul bolnavilor şi al celor care îi îngrijesc la Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica, în ziua de sâmbătă, 14 mai 2022. Organizatorii acestui pelerinaj sunt: Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas, Oficiul pentru Pelerinaje, sanctuarul de la Cacica şi parohiile Diecezei de Iaşi.

Reluarea marelui pelerinaj de la Cacica, anunțat de catolicii din Iași

Din iniţiativa Papei Ioan Paul al II-lea, începând cu anul 1992, se celebrează Ziua Mondială a Bolnavului, o zi specială de rugăciuni pentru bolnavi şi pentru cei care îi îngrijesc. La dispoziţia PS Iosif Păuleţ, pentru a da continuitate iniţiativei marcării Zilei Bolnavului la nivel diecezan, ziua celebrării ei are ca referinţă sărbătoarea apariţiei Sfintei Fecioare Maria la Fatima, iar locul este Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. A devenit deja tradiţie ca în această zi bolnavii să nu fie însoţiţi doar cu o rugăciune, ci să fie purtaţi în pelerinaj spre Cacica, spre Sanctuarul Maicii Domnului. Fecioara Maria de la Cacica adună în jurul ei pe cei bolnavi şi pe cei care îi îngrijesc, pentru a cere vindecarea şi capacitatea de a primi cu credinţă povara grea a durerii.

Aici, Maria este prezentă cu privirea ei maternă şi nu permite ca disperarea să poată birui. Încrezându-ne în ea, avem inima plină de bucurie şi de încredere că nimeni nu este lăsat singur şi rătăcit.

Programul pelerinajului la Cacica, din ziua de sâmbătă, 14 mai 2022

Pentru aceeaşi zi, invitaţia călduroasă de a participa la pelerinaj este adresată şi personalului medical catolic al Diecezei de Iaşi. Prin prezenţa şi misiunea lor, medicii, asistenţii medicali, personalul auxiliar medical şi voluntarii sunt chemaţi să fie instrumente vii şi active ale lucrării lui Dumnezeu faţă de cei suferinzi şi bolnavi. Programul pelerinajului la Cacica, din ziua de sâmbătă, 14 mai 2022, este: 9:30 – Sosirea pelerinilor, 10:00 – Ritualul de primire a pelerinilor, 10:30 – Recitarea Sfântului Rozariu (cu ocazie de spovezi pentru pelerini), 11:00 – Sfânta Liturghie pontificală, 13:00 – Prânzul (din pacheţele proprii), 14:00 – Adoraţia euharistică şi binecuvântarea bolnavilor cu sfântul sacrament. 14:45 – Plecarea spre casă.

Pentru informaţii suplimentare despre pelerinaj, se poate lua legătura cu: pr. Mihai Galaţanu – responsabil al Oficiului pentru Pastoraţia Sanitară, tel. 0725/566170; pr. Anton Mărăndescu, OFMConv. – rectorul sanctuarului de la Cacica, tel. 0230/237009, 0763/318635. Așadar, catolicii din Iași anunță reluarea marelui pelerinaj de la Cacica – Suceava.

Adauga un comentariu