Local

Cauza incendiului de la Moldomobila. Lucrările de sudură erau să provoace un dezastru

Publicat: 29 apr. 2020

Incendiul care a izbucnit recent pe platforma fabricii Moldomobila a plecat de la o serie de intervenții de sudură făcute fără respectarea normelor. Incendiul putea duce însă la un dezastru de proporții dacă pompierii din cadrul ISU Iași nu interveneau în timp util

În urmă cu două zile, pompierii militari ieșeni au intervenit la stingerea unui incendiu apărut pe platforma fabricii Moldomobila. Din cauza unor lucrări de sudură făcute neglijent, lucrurile puteau degenera. În incendiu a ars lacul impregnat în pardoseală și pereți pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați.
Aceasta nu a fost singura intervenție a pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași.

„Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Dobrovăț pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars acoperișul anexei din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Au mai ars aproximativ un metru cub de lemne, patru elemente de tâmplărie, aproximativ 100 de kilograme de materiale textile și aproximativ 200 de kilograme de gunoi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din mijlocul de încălzire. Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Miroslava, petru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară. Au ars elementele combustibile din componența autoutilitarei și carburantul din rezervor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Geniștii ISU, misiune în municipiu

Și geniștii din cadrul ISU Iași au intervenit în aceste zile pentru ridicarea unor elemente de muniție. Aceștia au intervenit în municipiu de unde au ridicat un cartuș calibrul 7,92 milimetri și alte elemente metalice care nu fac parte din categoria munițiilor rămase neexplodate. Suprafața asanată a fost de 3.000 metri pătrați. De asemenea, pompierii ieșeni au intervenit în municipiu, pe strada Ciurchi, pentru deblocarea ușii unui apartament. Tot în municipiul Iași, pompierii din cadrul Detașamentului 1 au intervenit pentru salvarea unei pisici. În tot acest timp, echipajele SMURD au intervenit la 16 cazuri medicale.

Adauga un comentariu