Magazin

Cauze şi tratament cearcăne/pungi sub ochi

Publicat: 06 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cauze şi tratament cearcănepungi sub ochi

Pielea din jurul ochilor, care şi aşa este subtire şi mai sensibilă, se subtiază şi mai mult odată cu vârsta, iar vasele de sânge din acea zonă devin mai vizibile. Iar dacă eşti şi amatoare de soare şi plajă, asta nu face decât să agraveze problema.

Ei bine, dacă te-ai săturat să aplici zi de zi tone de fond de ten şi anticearcan, există şi soluţii permanente cu efect imediat dar… şi soluţii simple pentru probleme la fel de simple.

###

Atunci când remediile clasice nu vă satisfac nevoile de eliminare a pungilor de sub ochi, ele devenind tot mai pronunţate şi mai evidente indiferent de eforturile dumneavoastra de a le diminua, este timpul să apelaţi la medicul specialist.

Cauzele pungilor sub ochi se întind departe în timp la moştenirea dumneavoastră genetică, alimentaţie şi continuă prin stilul de viată pe care îl aveţi fiind accentuate de oboseală, stres, nopţi nedormite etc.

Datorită acestei diversităţi de factori, tratamentul pungilor de sub ochi va fi particularizat, urmărind proporţia corectă a cremelor şi gelurilor folosite sau natura intervenţiilor. Cu atât mai rezistente cu cât sunt mai vechi, pungile de sub ochi cedează totuşi, total sau parţial, şi la tratamente concentrate şi graduale.

Dacă nu aţi avut până acum grijă să preîntâmpinaţi apariţia pungilor de sub ochi – fiind mai vechi şi probabil într-o anumită măsură cronicizate, pungile adânci de sub ochi necesită anumite proceduri medicale personalizate. Deci, nu vă lasaţi în voia trecerii timpului: tratamentul medical al pungilor de sub ochi este astăzi nu numai posibil, ci şi accesibil!

Tratamentul cearcănelor cu acid hialuronic

Tratamentul de umplere a cearcănelor cu acid hialuronic este unul din cele mai bune tratamente pentru a reface volumul şi a conferi luminozitate zonei de sub ochi. Pielea din zona de sub ochi este foarte sensibilă şi fragilă, fiind vizibile cu usurinţă semnele de oboseală şi de îmbătrânire. Lipsa de volum apare la majoritatea persoanelor în jurul vârstei de 30 de ani. Este vizibilă de la colţul interior al ochilor şi se întinde pe contur, ceea ce conferă un aspect trist şi obosit.

Apariţia cearcănelor poate fi cauzată de oboseală, microcirculaţie deficitară, genetic, dar şi cu trecerea timpului pielea pierde din fermitate, musculatura se atrofiază, ţesutul adipos se diminuează, ceea ce duce la pierderea volumului în diverse zone faciale cum ar fi cearcănele, apar depresiuni cutanate, zona infraorbitală devine adâncită, pigmentată, ce arată un aspect trist, obosit, îmbătranit.

Rezultatele arată volumul cearcănelor refacut, înlăturarea aspectului trist, obosit, pielea devine luminoasă, întinerită, pentru mult timp (pană la un an). În cazul ridurilor perioculare şi periorale se obţine netezirea vizibilă a acestora conferind un puternic efect de întinerire. 

Susanu Clinic – Chirurgie Plastică, Estetică şi Reconstructivă

A: Exclusive Residence, Bloc A7, Parter, Strada Petre Andrei, Iași 700495, România

T: 0730-787268, 0730-SUSANU; E: [email protected]; W: www.susanuclinic.ro 

Adauga un comentariu