National

Caz emoționant. O româncă dorește să se întoarcă în țară împreună cu cei doi copii. Statul o împiedică

Publicat: 17 nov. 2019

Copiii Cameliei Smicală, luați de statul finlandez, cer să se întoarcă în țară împreună cu mama lor, spune Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. Acesta le-a prezentat, duminică, enoriașilor din parohia românească din Uppsala situația familiei. Preasfințitul Macarie le-a spus enoriașilor că situația în care se află familia medicului român din Finlanda Camelia-Mihaela Smicală este dramatică și s-a rugat împreună cu ei.

„Ultima încercare prin care trece familia Smicală se petrece chiar acum, în prezent. Este legată de dorința celor doi copii, care sunt și cetățeni români, de a se întoarce cu mama lor în țară. Am contactat-o pe doamna Camelia-Mihaela și era atât de îndurerată. M-a rugat să o înțeleg dacă nu poate vorbi prea mult. Atât mi-a spus, să mă rog pentru ea să fie întărită în credință. Se clatină sub greutatea loviturilor pe care le primește. ”, a afirmat părintele episcop Macarie.

Ierarhul român a arătat nevoia solidarizării cu familia Smicală și a chemat credincioșii la rugăciune pentru aceasta.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț, locuia în Finlanda și era căsătorită cu un cetățean finlandez, care o abuza. Femeia a amenințat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soțul a anunțat, însă, serviciile sociale și astfel au fost luați copiii, în urma unei descinderi în forţă.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seară, referitor la cazul din Finlanda al Cameliei Smicală, aflat în litigiu, că aceasta nu poate solicita azil în interiorul Ambasadei României din Helsinki, întrucât nu se califică pentru acest lucru.loading...

Comentarii
  • Se lupta statul roman pentru cetatenii sai??? Inca un caz, un medic roman, ce activa in Franta, este jefuit in Ungaria pe o sosea nationala. A mers la ambasada Romaniei, la Budapesta, a aratat declaratia data politiei si a solicitat ajutor consular si financiar pentru a putea ajunge in tara, urmand sa ramburseze suma dupa rezolvarea situatiei. I s-a inchis usa in nas!!! A fost ajutat de ambasada Frantei care, ulterior, a sunat ambasada Romaniei si le-a batut obrazul spunandu-le „este cetateanul vostru, era obligatia voastra”.

Adauga un comentariu