Local

Caz unic în România. O mamă, infectată cu Covid-19 a născut patru băieţi perfect sănătoşi, la Iași – (EXCLUSIV)

Publicat: 10 mart. 2021
Maternitatea Elena Doamna din Iași
Premieră în România. O mămică, în vârstă de 37 de ani, infectată cu noul coronavirus a născut patru băieţi perfect sănătoşi. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași a avut loc ieri, 9 martie 2021, o premieră medicală națională

Premieră în România. O mămică, în vârstă de 37 de ani, infectată cu noul coronavirus a născut patru băieţi perfect sănătoşi. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași a avut loc ieri, 9 martie 2021, o premieră medicală națională; o gravidă pozitivă cu SARS – CoV – 2 a născut fără a le transmite celor patru fii ai săi virusul.

Femeia infectată cu Covid-19 a născut cvadrupleți și din fericire băieții s-au născut fără a fi pozitivi la virusul Covid-19.

„Ceea ce este sigur e că acești anticorpi de la o mamă, care a fost bolnavă, se transmit ulterior la copil. Posibilitatea de transmitere a virusului de la mamă la făt non-aerogen nu s-a evidențiat. Posibilitatea de transmitere aerogenă e cea mai plauzibilă și intervine în cazurile în care copiii devin pozitivi imediat după naștere. O mamă care a avut infecția și care a format anticorpii transmite anticorpii inclusiv prin lactație, ceea ce e de bun augur pentru protecția copilului“, a precizat medicul Carmen Dorobăț.

Primul caz de cvadrupleți născuți din mamă COVID – 19 pozitivă

Premieră medicală națională! La Iași, o echipă din cadrul Maternității „Elena Doamna” a rezolvat cazul unei paciente gravidă în 34 de săptămâni cu sarcină cvadruplă. Femeia a fost diagnosticată cu noul coronavirus, trombocitopeni, dar și sefect septal atrial operat în antecedente.

Pacienta a născut prin cezariană cei patru copii care au avut greutăți cuprinse între 1.400 – 1.800 grame. Mămica se află bine în aceste momente, starea ei fiind stabilă.

„Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări și multă sănătate întregii familii”, au transmis reprezentanții maternității ieșene.

 

Comentarii
 • Felicitari intregii echipe de la acest spital – Elena Doamna ! In ultimii ani acesti oameni au facut ca imposibilul sa devina posibil si chiar normal ! O unitate curata, cu aparatura si tehnica medicala de ultima generatie, cu specialisti si oameni dedicati ! Am fost in acest spiatl si recomand tuturor viitoarelor mamici !

 • De ce nu faceti cunoscut si numele echipei care au realizat interventia medicala de succes? Daca era ceva negativ, era scris cu majuscule pe prima pagina numele lor, dar asa……. Felicitari echipei medicale, medici, asistenti, felicitari mamei, crestere usoara a bebelusilor. Meritau si o poza cu mama si bebi.

 • Ce e ala spor covid? Ati inebunit cu totii! Dar in caz de cutremur ce ve ti cere? Ati depus naibii un juramant, nu iti convine mars la munca la privat!
  Auzi, spor, spor, spor covid, dar atunci sa dam la toti lucratorii in comert, in taxiuri, in politie, in invatamant, etc
  Toate sporurile astea trebuie sa dispara!!!
  La fel trebuie sa dispara si cabinetele PRIVATE!
  Tu doctor alegi, ori privat, ori stat, nunsa te duci la stat si clientii pt consult ii faci la privat, dupa operezi la stat.
  Lasati locul si la altii, la tineri, nu tineti posturile blocate. #v au marit salariile, chiar nu va mai ajung banii

Adauga un comentariu